Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureșeni reținuți pentru plasarea de valută falsă

1 48

bani

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au reuşit, în urma  investigaţiilor şi a activităţilor de cercetare penală efectuate, documentarea activităţii infracţionale a unei grupări care  se ocupa cu procurarea şi  plasarea de valută falsă.

Aceştia au procurat valuta falsă din străinătate şi au plasat-o pe piaţa din România  prin cumpărarea de diverse bunuri.

Cei cinci maramureşeni acţionau pe raza judeţelor Maramureş, Satu Mare, Bihor dar şi în străinătate, în Italia, Grecia şi Spania, fiecare având un rol prestabilit în cadrul grupului infracţional organizat.

În a doua decadă a anului 2012, aceştia au adus valută falsă din străinătate şi au plasat-o pe piaţă folosind metoda cumpărării unor bunuri din târguri, pieţe sau prin anunţuri publicitare, schimburi ilegale de valută, plata unor servicii de masaj.

Poliţiştii au reuşit recuperarea sumei de 4.120 euro, 116 bancnote de 20 de euro şi 36 bancnote de 50 de euro.  În continuarea probatoriului administrat în cauza de mai sus, în data de 26 iunie 2013, poliţiştii au efectuat patru percheziţii domiciliare şi au pus în executare cinci mandate de aducere la sediul DIICOT- Biroul Teritorial Maramureş.

Cei cinci suspecţi vor fi reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea  sub orice formă a unui astfel de grup, falsificare de monede sau de alte valori  şi înşelăciune, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupului infracţional organizat

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More