Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Maramuresenii retinuti pentru plasare de valuta falsa au fost arestati

0 163

bani

Aducem la cunoştinţa opiniei publice că prin încheierea penală nr. 448 din data de 27.06.2013, pronunţată în dosarul nr. 5751/100/2013 al Tribunalului Maramureş s-a dispus, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Maramureş, arestarea preventivă pe o durată de 29 zile, începând cu data de 27.06.2013 până la data de 25.07.2013 inclusiva inculpaţilor Koloszvari Arnold, domiciliat fără forme legale în Baia Mare, în vârstă de 30 ani, fără antecedente penale,Codreanu Marius Cosmin, domiciliat în localitatea Berchez, jud. Maramureş, în vârstă de 33 ani, recidivist, fără ocupaţie, Gigo Cosmin Ciprian, domiciliat în Baia Mare,  în vârstă de 28 ani, recidivist, fără ocupaţie şiFodor Cristian Sevastian, domiciliat în Baia Mare,  în vârstă de 33 ani, recidivist, fără ocupaţie, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, falsificare de valori străine şi înşelăciune.

Pentru a dispune arestarea preventivă a inculpaţilor, instanţa, considerând că  în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că aceştia au comis faptele pentru care sunt cercetaţi, a reţinut următoarele:

Inculpatul Koloszvari Arnold, în perioada ianuarie-mai 2012, a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, a procurat din străinătate (Grecia, Bulgaria) o sumă cuprinsă între 12.000 şi 20.000 de euro în cupiuri de 20 şi 50, contrafăcute – scopul fiind inducerea în eroare a cât mai multor persoane prin punerea acestor unităţi monetare false în circulaţie şi obţinerea de profit – şi s-a implicat direct în plasarea de valută contrafăcută, atât în ţară cât şi în străinătate.

Inculpatul Codreanu Marius s-a implicat în activitatea de deţinere şi plasare de valută contrafăcută dar şi de recrutare de noi membri în grupul infracţional, pe care i-a coordonat  în desfăşurarea cât mai eficientă a actelor infracţionale.

Inculpatul Gigo Cosmin, în perioada ianuarie-mai 2012, a aderat şi a sprijinit grupul iniţiat de inculpatul Koloszvari Arnold, în scopul plasării în circulaţie de valută contrafăcută, sens în care a deţinut şi a plasat (personal sau prin intermediul celorlalţi membri ai grupului) sume importante de astfel de valută şi a identificat potenţialele victime, persoane uşor de convins să accepte tranzacţii ilicite, în necunoaştere de cauză.

Inculpatul Fodor Cristian, în perioada ianuarie-mai 2012, a aderat şi a sprijinit grupul infracţional, în scopul plasării în circulaţie de valută contrafăcută, sens în care a deţinut şi a plasat valută şi a căutat modalităţi cât mai diversificate de realizare a operaţiunilor ilicite. Alături de inculpatul Gigo Cosmin, a racolat alte persoane lipsite de ocupaţie, chiar dacă fără antecedente penale, care la rândul lor, în baza promisiunii unui câştig facil, au acceptat să se implice şi să plaseze sume variind între 50 şi 600 sau 1.000 euro falşi în circulaţie.

Împotriva încheierii prin care s-a dispus luarea măsurii de arestare preventivă,  inculpaţii au declarat  recurs.

Citeste si: Maramureseni retinuti pentru plasare de valuta falsa

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More