Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maramureşul va fi certificat ca destinaţie ecoturistică

0 225

CreastaCocosuluiMaramures

Maramureş, Zărneşti şi Munţii Apuseni vor fi primele trei zone din ţară certificate ca destinaţii ecoturistice, începând din primăvara anului viitor. 

Anunţul a fost făcut, astăzi, la Poiana Braşov, de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu, care a afirmat că nouă zone din ţară sunt propuse pentru a deveni destinaţii ecoturistice.

„România este printre primele ţări, dacă nu prima ţară din Uniunea Europeană, care a implementat sistemul de certificate a destinaţiilor ecoturistice. Este un parteneriat făcut de noi, ca Autoritate naţională de turism, împreună cu mediul privat, cu asociaţia pentru ecoturism din România, s-au stabilit criteriile conform unui sistem european de desemnare a destinaţiilor ecoturistice. În prezent, avem în lucru trei dosare, trei cereri pentru a deveni destinaţii ecoturistice, iar alte şase sunt în analiză”, a spus Filipescu.

Filipescu a mai spus că destinaţiile care au dosarele de certificare „în lucru” sunt: „Creasta Cocoşului-Mara-Cosău” din Maramureş, „Pădurea Craiului” din Munţii Apuseni şi „Piatra Craiului” din zona Zărneşti.

Printre destinaţiile care vor primi certificarea de zone ecoturistice se numără, de asemenea, zona „Crişan – Mila 23” din Delta Dunării, „Ţara Haţegului – Retezat” şi „Ţara Dornelor” din Munţii Călimani.

Potrivit acestuia, criteriile în funcţie de care o zonă este certificată ca destinaţie ecoturistică sunt „numeroase” şi fac referire la aspecte cum ar fi: utilizarea parţială de diverse surse de energie alternativă, managementul deşeurilor în zona respectivă, conservarea mediului, explică Mediafax.

foto: Creasta Cocoşului, skytrip.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More