Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maraton de colinde azi la Dej. Trei evenimente au adunat dejenii în centrul orașului – FOTO/VIDEO

0 74

Sala Mare a Primăriei Dej și apoi centrul orașului au răsunat de colinde azi timp de aproape șase ore. Trei evenimente organizate în spiritul sărbătorilor de iarnă au avut loc azi, la acestea participând o mulțime de dejeni.

Primul eveniment, organizat la Sala Mare a Primăriei Dej de la ora 14:00, a purtat titulatura ”Lada de zestre a satului someșean”, concertul de colinde și obiceiuri tradiționale fiind organizat de către ASTRA Dej. Prezentat de Radu Gavrilă, președintele ASTRA Dej și coordonat de profesorul Viorel Lăcătuș, concertul a adus pe scenă în fața dejenilor nu doar trupe de colindători din Dej, dar și din localitățile învecinate.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1328032033926227.1073742345.467241263338646&type=3

Tot la Sala Mare a Primăriei Dej a avut loc, de la ora 16:30, Festivalul de colinde și obiceiuri de iarnă, eveniment ajuns la ediția cu numărul 37, fiind organizat de Primăria Municipiului Dej și Casa Municipală de Cultură ”George Coșbuc”, la acesta participând grupuri de colindători de la școlile și liceele din Dej, dar și un grup de colindători venit din Republica Moldova, tocmai de la Chișinău.

Pe rând au urcat pe scenă ”Licuricii literari” ai Casei de Cultură Dej, Grupul vocal al Școlii ”Mihai Eminescu”, Grupul vocal al Liceului Teoretic ”Al. Papiu Ilarian”, Formația ”Datina” a Casei de Cultură Dej, Marin și Petra Grad, Grupul vocal al Școlii Gimnaziale Speciale, Grupul vocal al Școlii Nr. 1, Corul Școlii ”Avram Iancu”, Corul ”Armonia” al Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, Grupul vocal ”Crăișorul” al Liceului Tehnologic Someș și Corul Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”.

La finalul fiecărui recital, colindătorii au primit dulciuri din partea primarului Costan Morar.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1328247440571353.1073742346.467241263338646&type=3

De la ora 18:00, magia colindelor s-a mutat în Piața Bobâlna, unde, la intrarea în Parcul Mic, chiar la baza bradului de Crăciun, cete de colindători și-au făcut auzite urările în toată zona centrală, în cadrul unui eveniment organizat de Clubul Rotary Dej. Momentul special al serii a fost microrecitalul oferit de soprana Ioana Badiu, membru de onoare al Rotary Club Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More