Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maratonistul bistrițean Tiberiu Ușeriu, premiat de CJ Bistrița-Năsăud pentru câștigarea ultramaratonului

0 64

Tiberiu Ușeriu, bistrițeanul care a câștigat, sâmbătă, maratonul 6633 Arctic Ultra, desfășurat în zona Cercului Polar, a fost premiat, luni, de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud cu suma de 25.000 lei pentru performanța obținută.

Consiliul Județean a fost convocat într-o ședință extraordinară de către președintele Radu Moldovan, care a propus acordarea Premiului de Excelență al județului lui Tiberiu Ușeriu, proiectul de hotărâre fiind votat favorabil de către toți cei 19 aleși prezenți.

Valoarea premiului a fost stabilită la 25.000 lei net și va fi suportată din bugetul propriu al consiliului.

„Principalul cuvânt prin care l-aș caracteriza pe Tibi Ușeriu este inspirație. Este un om simplu, un om care inspiră foarte tare și cred că ceea ce a făcut el, nu numai la acest maraton, (…) dă încă o dată fiecăruia dintre noi ocazia să fim mândri că suntem români. El a arătat că limitele umane pot fi depășite atunci când îți dorești și te pregătești pentru astfel de lucruri”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Radu Moldovan speră ca la ședința ordinară a consiliului din 31 martie să fie prezent și Tiberiu Ușeriu, pentru primirea premiului.

Tiberiu Ușeriu a câștigat sâmbătă, în premieră pentru România, maratonul 6633 Ultra Arctic, după ce a parcurs, într-o săptămână, 566 kilometri pe un teren înghețat, înfruntând temperaturi care au coborât până la minus 40 grade Celsius.

Pentru performanța sa, Tiberiu a fost felicitat și de către președintele țării, Klaus Iohannis, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More