Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maratonistul bistrițean Tiberiu Ușeriu, premiat de CJ Bistrița-Năsăud pentru câștigarea ultramaratonului

0 30

Tiberiu Ușeriu, bistrițeanul care a câștigat, sâmbătă, maratonul 6633 Arctic Ultra, desfășurat în zona Cercului Polar, a fost premiat, luni, de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud cu suma de 25.000 lei pentru performanța obținută.

Consiliul Județean a fost convocat într-o ședință extraordinară de către președintele Radu Moldovan, care a propus acordarea Premiului de Excelență al județului lui Tiberiu Ușeriu, proiectul de hotărâre fiind votat favorabil de către toți cei 19 aleși prezenți.

Valoarea premiului a fost stabilită la 25.000 lei net și va fi suportată din bugetul propriu al consiliului.

„Principalul cuvânt prin care l-aș caracteriza pe Tibi Ușeriu este inspirație. Este un om simplu, un om care inspiră foarte tare și cred că ceea ce a făcut el, nu numai la acest maraton, (…) dă încă o dată fiecăruia dintre noi ocazia să fim mândri că suntem români. El a arătat că limitele umane pot fi depășite atunci când îți dorești și te pregătești pentru astfel de lucruri”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Radu Moldovan speră ca la ședința ordinară a consiliului din 31 martie să fie prezent și Tiberiu Ușeriu, pentru primirea premiului.

Tiberiu Ușeriu a câștigat sâmbătă, în premieră pentru România, maratonul 6633 Ultra Arctic, după ce a parcurs, într-o săptămână, 566 kilometri pe un teren înghețat, înfruntând temperaturi care au coborât până la minus 40 grade Celsius.

Pentru performanța sa, Tiberiu a fost felicitat și de către președintele țării, Klaus Iohannis, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.