Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maratonistul Tibi Ușeriu lansează o carte despre experiențele sale, inclusiv cele din spatele gratiilor

0 136

Câștigătorul ultramaratonului arctic de anul trecut, bistrițeanul Tiberiu Ușeriu, va lansa în această săptămână o carte autobiografică, denumită „27 de pași”, în care povestește despre experiențele trăite și greșelile pe care le-a făcut în viață, inclusiv despre o perioadă petrecută în spatele gratiilor.

Un material video a fost postat, luni, atât pe pagina de socializare a lui Tibi Ușeriu, cât și pe cea a Asociației Tășuleasa Social, pe care acesta o conduce împreună cu fratele său, Alin Uhlmann Ușeriu, în care ultramaratonistul dezvăluie amănunte despre celula în care a stat și despre o confruntare violentă cu poliția, pe care o consideră cel mai greu moment al vieții sale.

„În celula aia nu aveai nimic. Apa îți era la rație, nu aveai dreptul la alimente, nu aveai dreptul la cărți, nu aveai voie să ai nimic. Era pentru siguranța ta, ca să nu te sinucizi. Camera cumva nu avea colțuri, nu avea masă, nu avea oglindă, era efectiv o cameră albă. De fiecare dată mă puneam seara în pat și mă rugam așa și ziceam: bă, atât de bine ar fi să nu mă mai trezesc niciodată. (…) Zi-mi cel mai greu lucru care ți s-a întâmplat în viața ta. Ei toți credeau că o să răspund că am înghețat de frig la Cercul Polar, că mi-au degerat picioarele, că arătam nu știu cum. Cea mai grea perioadă din viața ta a fost alta, nu a fost atunci când ai mers în Munții Alpi sau atunci când ai făcut blocaj renal și era să mori. Nu, era să mori în tir de arme, când te împușcai ca un nebun pe străzi cu poliția, știi, când erai nimerit de patru gloanțe în vestă. (…) Îmi aduc aminte foarte bine că la trei luni de zile eram scos și dus la un psiholog și psihologul respectiv de fiecare dată mă întreba, când ajungeam acolo: Wie gehts, 2800? Domnul 2800, cum vă simțiți?”, mărturisește Tibi Ușeriu în materialul video realizat de Mircea Gherase.

Cartea autobiografică a lui Tibi Ușeriu va fi lansată miercuri seara la Bistrița, iar a doua zi la Cluj Napoca, fiind descrisă de către organizatori drept „o carte de o sinceritate brutală și surprinzătoare, o poveste despre abuz, nebunie, condamnare, ispășire, răscumpărare și, nu în ultimul rând, despre care este prețul alergării până la propriul capăt”.

 

Citiți continuarea pe Agerpres

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More