Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Marcel Dragomir a plecat la ceruri, acolo unde e ”Un albastru infinit”

0 21

marcel dragomir

Unul dintre cei mai cunoscuți compozitori români ai ultimilor 40 de ani, Marcel Dragomir, s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de fiul acestuia, Rareș Dragomir.

”Cu mare durere în inimă și în suflet vă anunț pe toți cei care l-ați cunoscut și i-ați iubit muzica, că minunatul om cu suflet de aur, tăticul meu scump, familist până în măduva oaselor, soț dedicat, tată și mare creator de muzică, a plecat la ceruri, acolo unde e ”un albastru infinit”. Dumnezeu să-ți odihnească sufletul, să-ți lumineze calea și să te vegheze, tăticul meu scump și iubit”, a scris Rareș Dragomir pe Facebook.

Marcel Dragomir a debutat în 1972 cu piesa „N-aștepta” interpretată de Aurelian Andreescu și a lucrat apoi cu Elena Cârstea, Corina Chiriac, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu și mulți alții.

Marcel Dragomir a fost însă cunoscut pentru colaborarea cu Angela Similea, definitorii fiind piese precum „Un albastru infinit” și „Să mori de dragoste ranită”.

A câștigat numeroase premii în concursuri muzicale şi internaţionale, iar între anii 1984 – 1994 a lucrat ca redactor muzical la secţia de creaţie a Radiodifuziunii Române.

”Marcel Dragomir a plecat astăzi definitiv spre Un Albastru Infinit. Muzicianul s-a stins din viață, la vârsta de 70 de ani. De la debutul său, în 1972, cu piesa „N-aștepta” (interpretată de Aurelian Andreescu), a lansat zeci de șlagăre. A compus pentru Elena Cârstea, Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Emilia Dițu, Stela Enache, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu, Mirabela Dauer, însă cea mai productivă colaborare a fost cu Angela Similea. De la „Un albastru infinit” (1976) până la „Să mori de dragoste rănită” (1995), cei doi au scris o pagină de referință în istoria muzicii ușoare românești. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei!”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Vulpescu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.