Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Marcel Dragomir a plecat la ceruri, acolo unde e ”Un albastru infinit”

0 42

marcel dragomir

Unul dintre cei mai cunoscuți compozitori români ai ultimilor 40 de ani, Marcel Dragomir, s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de fiul acestuia, Rareș Dragomir.

”Cu mare durere în inimă și în suflet vă anunț pe toți cei care l-ați cunoscut și i-ați iubit muzica, că minunatul om cu suflet de aur, tăticul meu scump, familist până în măduva oaselor, soț dedicat, tată și mare creator de muzică, a plecat la ceruri, acolo unde e ”un albastru infinit”. Dumnezeu să-ți odihnească sufletul, să-ți lumineze calea și să te vegheze, tăticul meu scump și iubit”, a scris Rareș Dragomir pe Facebook.

Marcel Dragomir a debutat în 1972 cu piesa „N-aștepta” interpretată de Aurelian Andreescu și a lucrat apoi cu Elena Cârstea, Corina Chiriac, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu și mulți alții.

Marcel Dragomir a fost însă cunoscut pentru colaborarea cu Angela Similea, definitorii fiind piese precum „Un albastru infinit” și „Să mori de dragoste ranită”.

A câștigat numeroase premii în concursuri muzicale şi internaţionale, iar între anii 1984 – 1994 a lucrat ca redactor muzical la secţia de creaţie a Radiodifuziunii Române.

”Marcel Dragomir a plecat astăzi definitiv spre Un Albastru Infinit. Muzicianul s-a stins din viață, la vârsta de 70 de ani. De la debutul său, în 1972, cu piesa „N-aștepta” (interpretată de Aurelian Andreescu), a lansat zeci de șlagăre. A compus pentru Elena Cârstea, Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Emilia Dițu, Stela Enache, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu, Mirabela Dauer, însă cea mai productivă colaborare a fost cu Angela Similea. De la „Un albastru infinit” (1976) până la „Să mori de dragoste rănită” (1995), cei doi au scris o pagină de referință în istoria muzicii ușoare românești. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei!”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Vulpescu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More