Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Marcela Vela și răzgândeala de la Sf. Parascheva. Retragerea forțelor de ordine a devenit salvarea de la o situație „care putea degenera”

0 585

Marcel Vela, ministrul Internelor face balans între haosul creat de o posibilă explozie de cazuri Covid-19 și posibilele probleme ce ar fi degenerat în „posibile violențe” dacă forțele de ordine nu ar fi cedat în fața enoriașilor de la Sf. Parascheva. Pentru el „nu există vină sau răspundere”.

Atunci când o decizie care e adoptată salvează o situaţie gravă, aceste decizii se iau în mod legal şi profesionist de către cei care analizează exact momentul operativ de la o anumită situaţie, zonă sau eveniment. Aşa că ceea ce s-a întâmplat la Iaşi a fost o decizie operativă pentru a salva o situaţie care putea degenera şi putea deveni foarte gravă, atât pentru cei implicaţi în evenimentul respectiv, cât şi pentru ceea ce înseamnă o afectare a imaginii ţării noastre care ar fi fost speculată în media naţională sau internaţională cu privire la, să spunem, posibile violenţe între cei care aşteptau să intre în curtea bisericii şi organele de ordine care trebuiau să interzică acest lucru, a fost motivația ministrului Marcel Vela, citat de cei de la Agerpres.

Ministrul se felicită pe el însuși pentru evitarea unor stări conflictuale, chiar violențe, dacă forțele de ordine nu s-ar fi retras din fața enoriașilor ce au forțat porțile de acces și cordonul de jandarmi de la Sf. Parascheva.

Aşa că nu există vină sau răspundere. A fost o decizie operativă care se ia conform legii, a fost concluzia lui Marcel Vela.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More