Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mare sărbătoare la Dej. Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” a sărbătorit 120 de ani de existență – FOTO/VIDEO

0 351

Elevi, profesori, foști elevi, directori și cadre didactice ai Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” din Dej au fost alături azi pentru a sărbători 120 de ani de existență a instituției de învățământ dejene. Împreună cu ei au sărbătorit și invitați de peste hotare, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale, oameni de cultură, elevi și profesori ai altor instituții de învățământ din municipiu și din împrejurimi.

Festivitățile au fost deschise în această după-amiază, într-o zi specială în care se sărbătorește și Ziua educației Naționale, de discursurile invitaților. Directorul liceului, Emilia Mureșan, i-a avut alături pe foștii directori ai Colegiului, Ioan Mureșan și Axinte Bob, primarul Costan Morar, deputatul Cornel Itu, dar și consilieri locali, foste cadre didactice și actuali profesori. Invitați speciali la acest eveniment au fost oaspeții de la „Sadhu Waswani” International School for girls, New Delhi. Elevele și profesoarele din India au onorat această sărbătoare prin purtarea de costume populare românești, iar cadrele didactice românești au răspuns la fel acestui gest, îmbrăcând costume specifice indiene.

Tot azi, în cadrul acestui eveniment, a avut loc și deschiderea festivă și inaugurarea sălii pentru educație non-formală. Aici, elevii liceului vor putea face orele de dirigenție, vor putea participa la activități extracuriculare și vor putea lua parte la programe de educație non-formală, într-un cadru instituționalizat, dar în afara programei școlare.

Sărbătoarea a 120 de ani de existență a Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej a fost marcată și printr-un spectacol folcloric realizat de solişti vocali şi ansambluri folclorice din Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” şi instituţii partenere din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

În curtea liceului a fost organizat și un târg de toamnă cu participarea şcolilor gimnaziale şi liceelor din Municipiul Dej: Şcoala Gimnazială Nr. 1, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”, Liceul Tehnologic „Someş”, Şcoala Gimnazială Specială. Elevii au pus pe tarabe produse de patiserie și produse specifice toamnei, gemuri și dulcețuri, murături și alte specialități care se pregătesc în această perioadă în bucătăriile dejenilor.

 

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1625911040804990.1073742413.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More