Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Marea Sinagogă din Dej a găzduit ”Ziua bucuriei”, eveniment dedicat persoanelor nevoiașe și celor cu dizabilități

0 49

Evenimentele artistice cu scop umanitar continuă în această perioadă la Dej, oamenii cu suflet mare deschizându-și inimile spre cei năpăstuiți de soartă, nevoiașii care se bucură în perioadele sărbătorilor de atenția semenilor lor.

La Marea Sinagogă din Dej a avut loc duminică un eveniment deosebit, dedicat atât nevoiașilor, cât și persoanelor cu dizabilități. Comunitatea evreiască din Dej, în frunte cu președintele acesteia Mișu Rozenberg, și Asociația ”Porți către suflet ” Dej, prin voluntarii și președintele acesteia, consilierul local Nelu Anca, au pus la cale un moment de suflet în care persoanele aflate în nevoie să fie invitații speciali.

Evenimentul a avut și caracter artistic, atmosfera din Sinagogă fiind întreținută de Petra și Marin Grad alături de formația Nova. Însă scopul principal al evenimentului ”Ziua bucuriei” l-a reprezentat solidaritatea față de cei nevoiași, 25 de persoane cu dizabilități sau aparținând unor familii cu situație materială precară, primind din partea voluntarilor Asociației ”Porți către suflet” pachete cu daruri.

La eveniment a fost prezent și primarul Costan Morar, care a ținut să scoată în evidență spiritul de solidaritate din cadrul comunității dejene, apreciind totodată contribuția comunității evreiești din Dej la dezvoltarea municipiului.

Activitățile Asociației ”Porți către suflet” Dej pot fi urmărite și pe pagina acesteia de Facebook, unde reprezentanții asociației vă așteaptă cu sugestii dar și cu acțiuni de susținere a actelor de binefacere.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More