Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Marile companii de telecomunicații, front comun împotriva suprataxării

0 154

Cele mai mari companii de telecomunicații din țară, Orange, Vodafone, RCS&RDS, Telekom și UPC, se aliază împotriva măsurilor propuse de Orlando Teodorovici.

Acțiune fără precedent pe piața operatorilor de telecomunicații. Deși marile companii se află într-o luptă acerbă pentru abonați și au viziuni diferite în ceea ce privește tarifele percepute și taxele plătite, acestea au făcut front comun împotriva ordonanței ce vizează suprataxarea anunțată de către ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici.

Orange, Vodafone, RCS&RDS, Telekom și UPC, rivali și concurenți pe piața românească de telecomunicații au semnat împreună un act trimis către Teodorovici, act prin care se cere retragerea unei astfel de ordonanțe. Operatorii explică faptul că astfel de măsuri vor duce la blocarea pasului rapid de dezvoltare a tehnologiei de comunicație electronică și va afecta pe termen mediu și lung implementarea celei mai noi rețele de tip 5G. De asemenea o astfel de suprataxare se va regăsi în facturile românului de rând care va fi obligat să plătească aceste decizii ale Guvernului.

„Modificările propuse introduc şi majorează taxe la un nivel pe care îl apreciem excesiv şi blocant pentru dezvoltarea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice. Măsurile contravin cadrului legislativ european şi naţional. Aceste taxe ar trebui să acopere doar valoarea costurilor administrative suportate de către Autoritatea de reglementare, respectiv valoarea drepturilor de utilizare a resurselor care se alocă. Adoptate în această formă, propunerile s-ar transforma într-o povară pentru întreaga industrie de telecomunicaţii din România şi pentru toţi utilizatorii de internet fix şi mobil, telefonie fixă şi mobilă şi servicii de televiziune”, ar fi o parte a mesajului semnat de marile companii de telecomunicație, anunță Ziarul Financiar.

Semnatarii actului cer în acest mod eliminarea unui astfel de proiect fiscal ce poate duce la blocarea pieței de telecomunicații, unul dintre domeniile aflat în creștere rapidă în România.

„Investiţiile în telecomunicaţii, încurajate de un cadru favorabil, au propulsat acest sector printre primii 5 contributori la PIB, dar în contextul configurat de aceste propuneri, investiţiile şi dezvoltarea 5G sunt puse sub semnul întrebării. În consecinţă, solicităm eliminarea din cuprinsul proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a prevederilor referitoare la sectorul telecomunicaţiilor” este finalul mesajului transmis către Guvern.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More