Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Marin Nițu, învestit în funcția de prefect al Sălajului

0 57

Marin Nițu a depus sâmbătă jurământul de învestire în funcția de prefect al județului Sălaj, în cadrul unei festivități ce a avut loc la Zalău, în prezența directorului general al Direcției Generală pentru Îndrumarea și Controlul Instituției Prefectului, Constantin Mihart, a oficialităților locale și a angajaților Instituției Prefectului.

„Pot să spun că mă pricep să fac câteva lucruri bune: să respect legile și să le aplic în litera și spiritul lor; să știu că banul public aparține statului și trebuie folosit numai în interesul comunităților locale; să-mi respect colaboratorii și să-i apreciez exclusiv după competență și onestitatea profesională, manifestate în cadrul instituției. (…) În același timp, în întreaga mea carieră, dar și de aici înainte, nu m-am priceput: să fac politică, să promovez rudele; să profit de poziția mea profesională, spre a avea diverse avantaje; să mă pun în situația de a mă transforma dintr-un om liber într-un om șantajabil”, a declarat Marin Nițu, la festivitatea de învestire.

Acesta a adăugat că printre obiectivele sale se numără: simplificarea procedurilor de lucru pentru a fi în slujba cetățeanului, organizarea alegerilor locale și parlamentare în condiții de transparență, corectitudine și obiectivitate și definitivarea aplicării legilor proprietății în 2016.

Marin Nițu i-a urmat în funcție lui Ionel Ciunt, ce a fost prefect în perioada martie 2013 — martie 2016.

Noul prefect face parte din Corpul Înalților Funcționari publici și este absolvent al Universității „Babeș—Bolyai” Cluj-Napoca — Facultatea de Istorie — Filozofie și Facultatea de Drept, având și un master în științe politice și administrație.

Marin Nițu a lucrat în perioada 1990-2009 în cadrul Instituției Prefectului Sălaj, mai întâi ca secretar general al Prefecturii și mai apoi ca subprefect, pentru ca în perioada 2009-2016 să fie inspector guvernamental.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More