Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Marinel Baias și-a lansat azi candidatura la Primăria Cășeiu, alături de candidații PNL pentru Consiliul Local – FOTO/VIDEO

3 381

Căminul Cultural din comuna Cășeiu a găzduit duminică după-amiaza manifestările de lansare oficială a candidaturii lui Marinel Baias la funcția de primar al comunei, alături de candidații pentru funcțiile de consilieri locali.

Evenimentul s-a bucurat de susținerea și prezența președintelui Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, a senatorului Marius Nicoară și a secretarului general al PNL Cluj, Mircea Abrudean, alături de Dan Gavrea, candidat pe lista PNL la Consiliul Județean Cluj.

Marius Mînzat a fost cel care și-a asumat rolul de prezentator al evenimentului, amintind în fața celor prezenți câteva dintre aspectele care-l recomandă pe Marinel Baias pentru a ocupa funcția de primar al comunei Cășeiu.

Nu pot să nu compar Cășeiu cu comunele care sunt în jurul ei. Să luăm Câțcăul, Chiuieștiul, Vadul, Mihăiești, Cuzdrioara, toate aceste comune au accesat o grămadă de bani fonduri europene pentru dezvoltarea comunelor. Eu nu înțeleg de ce un primar ca Silviu (n.r. Boldor) nu a reușit să acceseze deloc fonduri europene. Asta este o problemă foarte grea pentru o comună, pentru că numai din banii proprii, sau din banii pe care un guvern favorabil îi acordă de la București, nu poți să dezvolți, să faci infrastructura, să asfaltezi, să introduci apă, canal în toate satele din comuna Cășeiu.

Ne întrebăm: Cășeiu de ce nu face nimic? Ei uite, începând de peste o lună de zile va face și Cășeiu. Pentru că domnul Baias va avea tot sprijinul din partea Partidului Național Liberal, tot sprijinul specialiștilor care se pricep să atragă fonduri europene, și toate astea numai spre folosul dumneavoastră, al locuitorilor comunei Cășeiu.

La nivelul județului Cluj, știți cu toții și cred că sunteți convinși, viitoarea conducere a Consiliului Județan va fi PNL. Conducere județeană care va avea grijă și va acorda tot sprijinul de care are nevoie comuna Cășeiu, evident prin primarul Baias Marinel”, a spus președintele CJ Cluj, Marius Mînzat.

În completare, Dan Gavrea s-a arătat încrezător de faptul că Marinel Baias, împreună cu echipa sa de consilieri, va face schimbarea în comuna Cășeiu: ”Am mai încercat acest lucru de-a lungul timpului pentru că știm că deja sunt 20 de ani de când primarul în funcție a reușit să facă sau să nu facă, după cum dumneavoastră puteți constata. Fondurile europene au fost un exemplu pe care Marius (n.r. Mînzat) l-a dat , dar sunt cu siguranță mul mai multe lucruri care se puteau face și nu s-au făcut. Sau urmează să fie făcute, dacă există un om nou, un om înțelept, un om care vrea, un om care știe administrație, atâta timp cât afacerile dânsului le duce foarte bine. Și acest om nu este altcineva decât Marinel Baias.

Cred că și în comuna dumneavoastră, după atâția ani, e momentul unei schimbări. Sunt absolut convins de acest lucru, pentru că, așa cum spuneam, nu vă uitați nu doar la comunele dimprejur, ci din tot județul, iar din nefericire Cășeiu este o comună destul de încremenită. De aceea spun că este obligatorie schimbarea, pentru că va face bine pentru dumneavoastră.

Eu nu cred că o comună cum este Cășeiu, să nu se poată dezvolta mult mai mult și mult mai bine decât a făcut-o până acum, să nu acceseze fonduri europene, să nu se creeze locuri de muncă, să nu se creeze și să nu se genereze măcar o primărie nouă și împrospătată ca și aspect. eu am mare încredere în Marinel Baias, sunt absolut convins că va schimba în bine în patru ani comuna”, a declarat senatorul Marius Nicoară, insistând și dânsul pe ideea că un primar PNL va avea toate ușile deschise într-un județ condus de PNL și într-o țară care va avea din toamnă un Guvern format de PNL.

La rândul său, Marinel Baias a prezentat câteva dintre proiectele pe care le are în vedere odată ce va fi instalat ca primar la Cășeiu.

M-am hotărât să candidez pentru funcția de primar văzând toate cele care s-au petrecut în acești 20 de ani în comuna Cășeiu. Sunt multe lucruri care s-au făcut, așa cum s-au făcut, dar sunt foarte multe lucruri care nu s-au făcut. Și eu cred că erau posibilități pentru a se face.

Noi suntem o comună mare, cu zece sate, o comună care nu-i ușoară, o comună care are nevoie de mulți bani. Dar banii ăștia, câți îi primim, trebuie să-i folosim și să-i chibzuim, să facem lucrurile bine făcute, să avem grijă de ceea ce-i al nostru.

Eu, împreună cu echipa de consilieri, ne-am propus niște proiecte, pe care vrem să le implementăm, ajutați de conducerea partidului, de conducerea Consiliului Județean. Vrem să facem ceva pentru comuna Cășeiu. Noi ne-am propus să continuăm lucrările la canalizarea comunei. Dar am vrfea să îmbunătățim calitatea lucrărilor, pentru că noi facem lucrările pentru noi. Trebuie să ne implicăm, să vedem lucrurile pentru viitor.

Trebuie să continuăm lucrările cu stația de tratare a apei, de epurare. Trebuie din prima săptămână să obținem fonduri pentru extinderea canalizării în localitatea Coplean, care a fost marginalizată atâția ani de zile. Trebuie să facem ceva pentru Gârbou, un sat uitat de Domnul, acolo sus sunt familii multe, dar au o singură fântână. Toată suflarea din Gârbou merge la o singură fântână, care acum în urma viiturilor, a fost afectată, a fost infestată.

Avem, din păcate, probleme cu văile necadastrate. Sunt atâte văi care nu sunt regularizate, care nu-s amenajate. De aceea avem atâtea probleme.

Pentru noi e ușor să începe din orice parte, pentru că în comuna asta, oriunde ne-am uita, trebuie făcut ceva.

Sunt două proiecte care zac pe undeva prin sertarele primăriei, pentru asfaltare la Cășeiu și la Urișor. De ani de zile tot povestim de treaba asta. Proiectele astea trebuie depuse în prima sesiune de depuneri pe fonduri europene. Trebuie să obținem fonduri europene pentru drumurile agricole.

Împreună cu echipa mea ne-am gândit să pregătim un om în primăria Căeșiu, care să se ocupe de fondurile europene pentru micii întreprinzători, pentru tinerii din sat, pentru micii proprietari sau producători agricoli. Sunt atâtea fonduri care se pot accesa. Ne critică Europa că nu le luăm banii și noi nu facem proiecte ca să-i luăm.

Fără sprijinul dumneavoastră, consăteni, nu se poate face nimic. În primul rând trebuie să mă sprijiniți să ajung primar, și de acolo încolo începe greul. Pe urmă trebuie să mă sprijiniți să ducem planurile și proiectele la îndeplinire”, a spus Marinel Baias, care și-a prezentat apoi, în fața celor prezenți, echipa de consilieri cu care dorește să câștige primăria comunei Cășeiu.

Declarațiile integrale de la evenimentul de lansare a candidaturii lui Marinel Baias la Primăria Cășeiu le puteți vedea în materialul video de mai sus.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1133160220080077.1073742242.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. din Casei spune

  Mult succes Titel. Trebuie sa terminam o data pentru totdeauna cu mafia rosie cu mafia PSD. Boldor n-a fost in stare sa faca nimic pentru comuna si pentru sateni. Sa dam sansa si altora sa faca ceva ca de 20 de ani tot batem pasul pe loc. Votati Marinel Baias! Votati PNL!

  1. Razvan P spune

   :)) vutati penele, vutati mărinel :)) la ce fata are omu nu reuseste sa scrie un proiect UE. Dar, na, trebuie sa inlocuiti mafia pesedista.. cu cea penelista :)) Chair n-aveti in toate satele alea un tanar care stie sa scrie, e prezentabil si nu are interese ascunse ? chiar trebuie sa votati tot batranei dinastia carora le-a trecut timpul ?

   1. din Casei spune

    Cand vorbesti de astia carora le-a trecut timpul te referi la vesnicul Boldor, cercetat de lege, care n-a facut nimic nici cand a fost tanar nici acum ca a imbatranit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More