Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mărirea alocațiilor pentru copii, respinsă de Senat

0 550

Senatul a respins un proiect legislativ ce viza creșterea alocațiilor pentru copii. Proiectul va fi trimis Camerei Deputaților, pentru a fi supus la vot.

Un proiect legislativ ce vizează mărirea alocațiilor pentru copii a fost respins de către Senat. Proiectul în sine prevede creșterea anuală a alocațiilor cu 100%, scriu cei de la ziarul Adevărul.

Sursele celor de la Adevărul afirmă că din anul 2015, atunci când alocația copiilor a fost fixată la 84 de lei, nu s-a mai făcut nici o intervenției asupra sumei cu toate că din cauza inflației sporul de bani îndreptat către categoria tinerilor s-a diminuat în ultimii doi ani.

De asemenea, respingerea acestui proiect legislativ intră acum în contradicție cu propunerile Guvernului, care a anunţat încă din 2017 că se vor majora alocaţiile pentru copii. Alocaţiile au rămas la valoarea de 200 de lei pentru copiii până în 2 ani şi la valoarea de 84 de lei lunar pentru copiii între 2 şi 18 ani, mai scriu cei de la Adevărul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More