Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Marius Mînzat, candidatul PNL la Camera Deputaților: ”Știu ce trebuie făcut pentru a reda Dejului prosperitatea pe care o merită”

0 56

Într-o scrisoare deschisă adresată dejenilor și transmisă pe adresa redacției, liberalul dejean Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj și candidatul PNL la Camera Deputaților, face un apel către alegător de a de prezenta la vot pe 11 decembrie, cu ocazia alegerilor parlamentare.

”Vă scriu în acest moment istoric pentru comunitatea noastră, pentru a vă ruga să mergeți la vot în data de 11 decembrie. Este important pentru țară și este important pentru orașul nostru să ne facem datoria de cetățeni. Știm cu toții că România se află într-un moment de cumpănă și că trebuie să își afirme, într-o lume tot mai tulbure, dorința de a-și apăra valorile sale: libertate, democrație, justiție, prosperitate, pentru toți cetățenii săi. De aceea, este important să oferim noilor autorități legitimitatea unui vot popular larg.

De asemenea, aceste alegeri reprezintă o oportunitate istorică pentru Dej. Până acum, orașul nostru a fost reprezentat în Parlamentul României de un singur deputat. Însă, cu un vot inteligent, putem trimite la București doi deputați, care să apere interesele Dejului. Putem face acest lucru împreună, dacă ieșim la vot în 11 decembrie, şi dacă exercităm votul în mod eficient.

Pentru Dej, aceste alegeri în urma cărora se poate alege cu doi deputați, reprezintă o reparație istorică.

Și înainte de 1918, Dejul trimitea doi deputați în Parlamentul de la Budapesta: pe Teodor Mihali și pe Alexandru Vaida Voevod, membri ai Partidului Național Român. Cei doi se numără printre cei care au făcut Marea Unire din 1918, iar Alexandru Vaida Voevod a fost chiar prim-ministru al României Mari.

În perioada interbelică, județul Someș, a cărui capitală era Dejul, trimitea la București patru parlamentari: doi deputați și doi senatori.

În perioada marii guvernări liberale din 1933 – 1937, cea care a scos România din criza economică, Dejul era reprezentat în Parlamentul din București de senatorii dr. Andrei Macavei și Ion Bunea și de deputații dr. Ion Mezei și dr. Aurel Barbu. Tot atunci, Dejul dădea și un ministru liberal al Sănătății, dr. Valeriu Roman, iar președintele organizației PNL din Dej era nimeni altul decât marele om politic Constantin Brătianu, secretar general al organizației naționale a PNL.

Peste decenii, putem vedea care au fost roadele muncii acestei echipe a PNL. Spitalul Municipal este una dintre cele mai importante realizări din acea perioadă. Vremurile bune de atunci se pot întoarce, dacă vom ști cum să jucăm această șansă.

 Știu ce trebuie făcut pentru a reda Dejului prosperitatea pe care o merită și am demonstrat că știu să transform vorbele în fapte.

Să mergem cu toții la vot în 11 decembrie și să votăm pentru Dej!”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More