Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Marius Mînzat este optimist: ”Văd un Cluj extrem de dinamic şi într-o continuă dezvoltare, un Cluj extrem de atractiv pentru noi investiţii”

0 44

Președintele Consiliul Județean Cluj, Marius Mînzat, a participat marţi, 12 aprilie 2016, la Forumul Misiunii economice România-Germania ”Transilvania întâlnește Germania de Est: Descoperiți oportunitățile”, eveniment organizat de Agenția de Dezvoltare Nord-Vest în colaborare cu agenţia federală germană care se ocupă cu promovarea economică a Republicii federale Germania.

În contextul acestei manifestări, în care reprezentanți ai administrației publice clujene și-au dat mâna cu membri ai mediului de business, Președintele Consiliul Județean Cluj a transmis un  mesaj din partea administrației județene, reiterând existența, la Cluj, a uneia dintre cele mai prietenoase comunități din România cu investitorii și oamenii de afaceri, români și străini, deopotrivă. În acest sens, este cunoscut faptul că județul Cluj are, cu Germania, unul dintre cele mai puternice parteneriate economice și comerciale. O dovadă a acestei afirmații este existența, la Cluj-Napoca, a celui mai mare club economic al oamenilor de afaceri vorbitori de limba germană din ţară. Mai mult decât atât, prezenţa germană în peisajul investiţional clujean este una consistentă, fiind reprezentată de aproximativ 600 de companii cu capital german. De altfel, câteva dintre ele, precum Robert Bosch – cu peste 1200 de locuri de muncă deja create și 77 milioane de euro investiți, Karl Heinz Dietrich International Expedition sau Henschel sunt deja locate în Tetarom III, unul dintre parcurile industriale aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.

În cadrul discuțiilor purtate, Marius Mînzat a subliniat importanța existenței Parcurilor Industriale Tetarom în contextul derulării unei investiții private în zona Clujului. Astfel, având în vedere cartea de vizită impresionantă a societății care administrează aceste spații destinate dezvoltării industriale – peste 280 de ha administrate (teren, spaţii de birouri, spaţii de producţie, spaţii logistice), peste 60 de firme locate, aproximativ 6.000 de angajați, Tetarom deține experiența, viziunea și disponibilitatea necesară pentru a primi noi investitori în cadrul Parcurilor Industriale administrate. Totodată, în plus faţă de proiectele aflate deja în derulare, președintele Consiliul Județean Cluj a trecut în revistă și alte proiecte de investiții care presupun și aportul investitorilor străini, dintre care a amintit edificarea viitorului Spital Regional de Urgenţă şi a unui Spital Judeţean Pediatric Monobloc, reabilitarea şi modernizarea unor noi sectoare de drumuri judeţene, extinderea şi modernizarea infrastructurii aeroportuare a celui mai important nod aerian al regiunii de Nord-Vest a ţării, ş.a.m.d.

În ceea ce priveşte viitorul judeţului, sunt extrem de optimist: văd un Cluj extrem de dinamic şi într-o continuă dezvoltare, un Cluj extrem de atractiv pentru noi investiţii, un Cluj deja specializat şi cu un statut consolidat în domeniul cercetării ştiinţifice, al înaltelor tehnologii, al industriilor şi serviciilor cu o valoare adăugată mare, un judeţ dedicat cercetării-inovării şi producţiei înalt tehnologizate. Totodată, văd un Cluj extrem de conectat la economia şi la evoluţiile Europei, în care schimburile comerciale şi investiţiile reciproce cu motorul economic al Europei – Germania sunt într-o continuă extindere. În ceea ce priveşte motivele pentru care Clujul este o regiune pretabilă derulării unor investiții germane, acestea sunt numeroase. Principalul atu al judeţului nostru în relaţia cu oamenii de afaceri germani îl reprezintă numărul mare de vorbitori ai acestei limbi, precum și resursa umană înalt calificată oferită de universităţile clujene. La fel de importantă este şi mentalitatea acestei resurse umane, extrem de compatibilă cu valorile europene şi cu atitudinea occidentală faţă de muncă. Un alt punct forte al Clujului, care-i oferă o mare atractivitate, îl reprezintă Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, care operează în prezent un număr de cinci rute spre orașe din Germania, cea de-a șasea, spre Berlin, urmând a fi inaugurată în data de 3 iulie a acestui an”, a declarat Marius Mînzat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More