Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Marius Mînzat, la deschiderea Conferinţei Internaţionale a Tinerilor Cercetători de la Cluj

0 42

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Marius Mînzat, a participat duminică, 17 aprilie, la deschiderea festivă a Conferinţei Internaţionale a Tinerilor Cercetători, eveniment ce s-a desfăşurat pentru prima dată în România, la Cluj, în Aula Magna a Universităţii Babeş Bolyai, în prezenţa unor personalităţi de seamă ale învăţământului românesc şi internaţional, oameni de ştiinţă, profesori ai unor universităţi de prestigiu din lume, precum şi reprezentanţi ai administraţiei publice clujene.

„Încurajarea cercetării ştiinţifice încă de la vârste fragede, a ideilor inovatoare şi promovarea iniţiativelor tinerilor, creează premisele optime pentru dezvoltarea unor domenii înalt tehnologizate, fiind un demers lăudabil şi inspirat. Având în vedere caracterul dinamic al societăţii actuale, faptul că asistăm la o schimbare, o tehnologizare continuă a mediului în care trăim, tinerii sunt primii care răspund cu entuziasm şi se conectează la noile provocări. Aşa fiind, este esenţial ca aceştia să fie susţinuţi şi încurajaţi pentru a excela în domeniul ştiinţelor exacte şi al acelor domenii de cunoaştere fără de care progresul tehnologic nu se poate realiza. În ceea ce priveşte în mod direct Consiliul Judeţean şi relaţia sa cu domeniul cercetării/inovării, parte a strategiei noastre de dezvoltare pe termen mediu şi lung, opţiunea noastră clară şi asumată a fost cea pentru Înalta Tehnologie. De altfel, chiar denumirea societăţii noastre comerciale care administrează parcurile industriale iniţiate, gestionate de Consiliul Judeţean – TETAROM – porneşte de la acest concept şi reprezintă prescurtarea sau iniţialele formulei Transilvania Tehnologii Avansate Româneşti. Încă de la început opţiunea noastră a fost fermă, nu doar spre investiţii în general, ci spre Înaltă Tehnologie în mod expres. Aşa s-a ajuns, graţie deschiderii şi disponibilităţii de sprijin manifestate, la atragerea unor reprezentanţi de marcă ai industriei mondiale de profil, cu tot cu componenta de cercetare, inovare, nume precum Emersson, Bosch, DeLonghi sau Nokia, pentru a aminti doar câteva, fiind mai mult decât relevante.” a precizat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Marius Mînzat.

Reamintim faptul că la Cluj-Napoca se desfăşoară în perioada 17 – 22 aprilie Conferinţa Internaţională a Tinerilor Cercetători, fiind pentru prima dată când acest eveniment, ajuns la cea de-a 23-a ediţie, este organizat în România. Această competiţie, cunoscută internaţional sub denumirea de ICYS (International Conference of Young Scientists) doreşte să îi motiveze pe tinerii elevi pasionaţi de domeniul cercetării, pregătindu-i pentru ceea ce înseamnă elaborarea unei lucrări de cercetare, prezentarea rezultatelor obţinute şi integrarea într-un mediu propice dezvoltării şi promovării capacităţii lor intelectuale. Conferinţa este structurată pe cinci categorii de concurs, în cadrul cărora cei 250 de tineri pasionaţi de ştiinţă şi tehnologie îşi vor putea prezenta lucrările realizate în afara ariei curriculare: inginerie, matematică, informatică, ştiinţele mediului şi ştiinţele vieţii. Elevii participanţi la ICYS 2016 provin din peste 25 de ţări din diferite părţi ale lumii precum, Belarus, Brazilia, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Georgia, Germania, Grecia, Franţa, Ungaria, India, Indonezia, Iran, Lituania, Macedonia, Malaesia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Serbia, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina şi Sri Lanka.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More