Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Marș pentru viață” organizat de Protopopiatul Greco-Catolic la Gherla

0 43

2015_afis-mars pentru viata

Protopopiatul Greco-Catolic se alătură campaniei „40 de zile pentru viață” și organizează în data de 21 martie un marș prin orașul Gherla, la care sunt așteptați să se alăture și reprezentanții celorlalte culte religioase din oraș.

”Biserica ne învaţă că viaţa fiecărei fiinţe umane e sacră de la momentul conceperii şi până la moartea naturală, fiind un dar de la Dumnezeu. Pe plan mondial, la invitaţia diferitelor asociaţii PRO-VITA, se organizează în fiecare an acţiuni care urmăresc să promoveze demnitatea şi sacralitatea vieţii umane, pe care doar Dumnezeu o dă şi doar El o poate lua. Anul acesta la nivelul municipiului Cluj-Napoca se desfăşoara două acţiuni importante pentru apărarea dreptului la viaţă: 40 de Zile pentru Viaţă şi Marşul pentru viaţă” se precizează în invitația trimisă de Protopopiatul Greco-Catolic.

Acţiunea numită 40 de Zile pentru Viaţă este o campanie internaţională, care se desfăşoară în 559 oraşe de pe Mapamond, acţiune ce are în centrul ei viaţa, constând în rugăciune, post şi priveghere paşnică (în faţa clinicilor unde au loc avorturi) pentru încetarea avorturilor. Prin această campanie îi cerem lui Dumnezeu harul schimbării inimilor şi minţilor dinspre cultura morţii spre cultura vieţii, punând astfel capăt avorturilor

”Marşul pentru viaţă a devenit deja o tradiţie în ţară şi în lume. Începând cu acest an Asociaţia ASTRU ne invită să ne alăturăm lor pentru a iniția acest Marş pentru VIAŢĂ şi în oraşul Gherla. De aceea vă invit să ne alăturăm iniţiativei lor Sâmbătă 21 Martie 2015 ora 12,00 sub motto-ul: « Fiecare viaţă este un dar!». Punctul de întalnire este Parcul din faţa Catedralei Armeano-Catolice. Vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a arăta că noi preţuim DARUL VIEŢII”, se arată în încheierea invitației semnată de pr. Alexandru Hruban, protopop de Gherla.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More