Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Marșul bicicliștilor clujeni, joi, la Cluj-Napoca

0 58

someseanul-critical mass marsul biciclistilor Cluj

Clubul de Cicloturism Napoca anunță organizarea unei noi ediții a Marșului bicicliștilor clujeni, joi, 23 iulie, la Cluj-Napoca.

Ediția aceasta este a 94-a din seria lunară începută în septembrie 2007, în continuarea celei anuale începute de Clubul de Cicloturism Napoca în 1998.

Întâlnirea participanților va fi în Piața Unirii, începând cu ora 18,00. Marșul va dura circa o oră și jumătate și va străbate zona centrală a Clujului și cartierele Andrei Mureșanu și Mărăști.

Traseul concret este: Piața Unirii — bd. Eroilor — p-ta Ștefan Cel Mare — p-ta T.Cipariu — str.A.Muresanu — str. Brașov — p-ta I.Agârbiceanu — str. Galaxiei — str. Măcinului — str.C.Brâncuși — str.S.Albini — str. Albac

— Str.L.Rebreanu — str. Unirii — str.Al. Vaida Voevod — str.T.Mihali — str. Ialomitei — str. Fabricii de Zahar — str. Campina — str. Fabricii — str. Câmpul Pâinii — p-ta 1 Mai — str. Rasaritului — str. Parcul Feroviarilor — str.A.Pann — p-ta Abator — str.D.Berceanu — str. Traian — str.I.P.Voitesti — p-ta M.Viteazu — str. Cuza Voda — bd. 21 Decembrie

1989 — str. Memorandumului — str.P.Maior — p-ta L.Blaga—str. Napoca — p-ta Unirii

Este o nouă ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei ca o componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativa viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală.

Momentul este legat și de reluarea de către Primăria clujeană a trasării de noi piste de bicicletă și remarcării unora mai vechi, dar într-un mod adesea aberant, care nu doar că nu încurajează circulația cu bicicleta, ci în multe cazuri o descurajează și o fac incomodă și chiar periculoasă.

Totodată, marșul este, ca de obicei, și un prilej de contact, cunoaștere și pedalare împreună a bicicliștilor clujeni, o ocazie de împărtășire de opinii, de găsit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experiență pe tema magazinelor și service-urilor de biciclete și alte teme de interes, precizează organizatorii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More