Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Marşul pentru viaţă 2017, la Dej. Parada cărucioarelor a adunat zeci de mămici în centrul orașului – FOTO/VIDEO

0 118

”Câteva sute de dejeni s-au adunat sâmbătă după-amiaza în centrul orașului, la invitația Asociației Stânca Dej, în parteneriat cu instituţiile şi comunitatea locală, la o nouă ediție ”Marșul pentru viață”, eveniment desfășurat sub sloganul ”Ajută mama și copilul! Ei depind de tine.”

Participanţii la ”Marşul pentru viaţă” de la Dej s-au adunat cu începere de la ora 16 în Parcul Mic, unde organizatorii, oficialități locale și parteneri au ținut discursuri prin care au încurajat familiile să aducă pe lume copii, felicitând în același timp părinții care au venit la eveniment cu micuții lor.

Tot în cadrul acestui eveniment a avut loc și Parada Cărucioarelor, zeci de proaspete mămici venind cu bebelușii lor la marș. Acestea au primit din partea organizatorilor și numere de înmatriculare, iar la finalul evenimentului au putut câștiga numeroase premii în cadrul unei tombole. Tot la finalul evenimentului au fost premiați și câștigătorii concursului de eseuri/desen “Dar pentru mama”.

După discursurile autorităților locale și ale reprezentanților cultelor religioase, participanții s-au încolonat și au pornit în marș prin zona centrală a orașului, revenind apoi în Piața Bobâlna. Aceștia au ținut în mâini baloane, pancarte şi bannere cu mesaje precum ”Stop avort”, ”Viaţa are prioritate”, ”Susţinem viaţa”, ”Suntem o voce pentru cei nenăscuţi”, ”Copilul, dar de la Dumnezeu”, ”Bărbaţii adevăraţi aleg viaţa” sau ”Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”.

Tema din acest an a evenimentului a fost „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”. Această tema este subiectul dezbaterii necesităţii, posibilităţii şi eficienţei sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcina.

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment naţional ce are că scop afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi totodată susţinerea familiei tradiţionale şi a valorilor acesteia, temelia unei societăţi solide şi sănătoase.

”Prin Marșul pentru viață nu promovăm interzicerea legală a avortului şi nici un fel de violenţă împotriva femeii, ci promovăm conştientizarea societăţii şi sprijinirea femeii să nască viaţă pe care o poartă în ea. Este o iniţiativă care priveşte întreaga comunitate şi prin care putem transmite mesajul că fiecare viaţă umană contează”, spun organizatorii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More