Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Marșul religios ”Drumul Crucii” are loc la Dej în Joia Mare

0 104

Asociația Drumul Crucii în parteneriat cu mai mulţi factori locali și artistul ceramist Daniel Les invită credincioșii la un marș ce comemorează drumul spre Golgota și crucificarea Mântuitorului nostru.

Marșul religios, denumit sugestiv Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte călcând, se va desfășura în 8 oreșe din România, evenimentul ajungând în acest an la ediţia a XII- a, fiind un spectacol de stradă ce se adresează în mod direct omului.

Marşul este o reprezentare dramatică a Drumului Crucii parcurs de Domnul Iisus Hristos înainte de moartea Lui, dramatizarea fiind realizată de un grup de credincioşi din mai multe confesiuni religioase.

Personajele istorice: Iisus Hristos, soldaţii romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria – mama lui Iisus, mironosiţele şi alte personaje, vor purta costume de epocă cu scopul de a reaminti dejenilor evenimentele care s-au petrecut în urmă cu 2.000 de ani, când Iisus Hristos a fost răstignit.

”Credem că această dramatizare este importantă din două perspective: pentru comunitate creează cadrul pentru sărbătorirea învierii Domnului Iisus Hristos, iar pentru fiecare dintre noi poate fi premisa înţelegerii scopului lui Dumnezeu pentru noi, aşa cum reiese din Evanghelia după Ioan capitolul 3, versetul 16: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe Singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţă veșnică”, spun organizatorii.

La Dej, Drumul Crucii va avea loc joi, 28 aprilie, cu începere de la ora 16, pe următorul traseu: Parcul U.M. – str. Ecaterina Teodoroiu – str. Avram Iancu – str. 1 Mai – Parcul Mic.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More