Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

”Marșul speranței”: Protestatari clujeni au plecat în marş spre Bucureşti

0 308

Câteva persoane au pornit azi dimineață din Cluj-Napoca spre București, în ceea ce ei numesc ”Marșul speranței”. Vor parcurge traseul până în Capitală pe jos, urmând ca în 20 ianuarie să participe la marele miting din București.

Participanţii la acest marş au pornit din locul stabilit pentru întâlnire – Monumentul Memorandiştilor de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, care este şi locul din care pornesc în fiecare duminică protestele împotriva legilor Justiţiei – aducând cu ei steaguri tricolore şi bannere cu mesaje precum ‘Marşul speranţei. Toţi pentru justiţie, cu fiecare pas! De la Cluj la Bucureşti’ sau ‘Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie’.

Traseul pe care l-au ales clujenii trece prin Turda – Târgu Mureş – Sighişoara – Braşov – Ploieşti – Bucureşti, cu punct final Piaţa Universităţii.

Demersul a fost iniţiat de clujeanul Sorin Bobiş, un horticultor în vârstă de 51 de ani, care porneşte în acest marş în speranţa unei mult-aşteptate schimbări în această ţară, o schimbare la care speră de 28 de ani.

„Eu nu vreau, cum să vă spun, să o iau pe ulei cu patriotismul, cu salvăm lumea şi chestii din astea pompoase. Ştiţi care este, de fapt, adevărul? Gustul ăla amar pe care l-am avut şi l-am molfăit timp de aproape 30 de ani, faptul că după 28 de ani, după ce am ieşit în stradă în ’89 şi apoi în ’90, cu Piaţa (Universităţii n.r.) când am strigat atunci lozincile alea, am crezut că gata, se va termina, la un moment dat. Dar iată că după 28 de ani strigăm acum aceleaşi lozinci. E paradoxal! Nu îţi vine să crezi că au trecut atâţia ani şi noi am îmbătrânit dar problematica a rămas aceeaşi. Cred că acesta este motivul cel mai corect!„, a explicat Sorin Bobiş, pentru Epoch Times.

marsul sperantei cluj bucurestiLui Bobiş i s-au alăturat soţia sa, unul dintre fii, o tânără româncă de etnie maghiară din Târgu Mureş şi un cetăţean francez, stabilit de ani de zile în România şi căsătorit cu o româncă. Clujeanul îi invită pe toţi cei ce rezonează cu acest demers să i se alăture, dacă nu pentru tot drumul, măcar pe etape scurte, fie şi câţiva kilometri.

„Pe tot parcursul marşului vom fi bucuroşi să fim însoţiţi chiar şi pe parcursul a câţiva km de cei ce au aceleaşi idei ca şi noi. Voi încerca să vă ţin la curent cu traseul nostru”, scrie clujeanul, pe Facebook.

Grupul îşi propune să parcurgă în fiecare zi circa 40 de kilometri. Oamenii vor merge pe jos, fiind urmaţi însă de o maşină, care le va duce bagaje.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More