Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Marti 13 – Superstitii si ghinioane

0 55

marti 13

Inca din antichitate ziua de marti 13 este considerata zi cu ghinion. Iar cei mai superstitiosi dintre noi se asteapta ca in aceasta zi sa aiba parte de probleme si evita sa faca unele activitati.

Potrivit traditiei, ziua de marti 13 aduce cele trei ceasuri rele, iar combinatia dintre numarul 13 si ziua de marti este considerata cea mai nefasta.

Asta pentru ca, legat de numarul 13, exista mai multe superstitii, avand in vedere ca acest numar este considerat unul cu ghinion. La Cina cea de Taina, Iisus a fost a 13-a persoana la masa, alaturi de cei 12 apostoli, iar Diavolul apare pentru prima data in capitolul 13 al Apocalipsei din Biblie. Mai mult, in cartile de Tarot cea de-a 13-a carte este Moartea.

De asemenea, persoanele care au numele format din 13 litere se spune ca au ”Norocul Diavolului”. Cei mai mari criminali in serie ai lumii au avut numele din 13 litere: Jack The Ripper, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy si Albert de Salvo.

Legat de ziua de marti, se spune ca Adam ar fi mancat marul interzis intr-o zi de marti. Marti este de asemenea ziua zeului razboiului Marte, fiind considerata inca din antichitate o zi nefasta.

Ce spune traditia referitor la aceasta zi

– Daca 13 cade intr-o zi de vineri sau de marti, cu siguranta se va intampla ceva rau in aceasta zi.
– Intr-o zi de 13 nu trebuie sa incepi sa construiesti nimic.
– Nu este bine sa planifici nimic important intr-o zi de 13.
– Daca esti nascut in ziua de 13 esti ghinionist.
– Sa nu inviti niciodata 13 oameni la masa sau sa nu te asezi niciodata cu 13 oameni la masa.
– Daca intr-o camera sunt 13 persoane, cel care sta in dreptul oglinzii sigur va muri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More