Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Masca de protecție redevine OBLIGATORIE pe stradă, începând de astăzi

0 297

Masca de protecție a devenit din nou obligatorie în toate spațiile deschise în localitățile unde rata de incidență a depășit pragul de 6 la mia de locuitori. Numărul infectărilor a explodat, iar în secțiile de Terpaie Intensivă din țară nu mai există niciun loc liber.

Masca de protecție va redeveni obligatorie în toate spațiile deschise, în localitățile în care rata de infectare depășește praguld e 6 cazuri la mie. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului de infectări cu COVID-119, printr-un ordin comun semnat de ministrul interimar, Cseke Attila, și ministrul de Interne, Lucian Bode. 

Pentru a intra în vigoare acestă măsură în Capitala este nevoie ca prefectul interimar să convoace Comitetul Municipal pentru Situții de Urgență. În prezent se așteaptă acea analiză epidemiologică de la Direcția de Sănătate Publică pentru a vedea dacă există propuneri suplimentare.

În acest moment situația este una critică. În spitale din țară nu mai există niciun loc disponibil în secțiile ATI, iar numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 se menține ridicat. 

Sunt și câteva categorii de persoane exceptate de la această regulă. Vorbim aici despre persoanele care desfășoară activități sportive în aer liber, individual sau cu persoanele cu care locuiesc în aceeași casă. În momentul în care interacționează cu alte persoane, atunci și aceste persoane trebuie să poarte masca de protecție. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More