Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mascații au descins la Cluj-Napoca. Grup specializat în proxenetism, destructurat

0 240

Trupele speciale au descins la Cluj-Napoca, și nu numai, pentru a destructura o grupare infracțională specializată în proxenetism.

Potrivit procurorilor DIICOT, la data de 16.05.2019 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanța au efectuat un număr de  5 percheziții domiciliare pe raza judeţului Constanța și una pe raza municipiului Cluj-Napoca, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna august 2018, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri au acționat în mod coordonat, în ceea privește recrutarea de pe raza județului Constanța, în special a orașului Cernavodă, a mai multor persoane de sex feminin, pe care le-au determinat să practice prostituția, în diverse locații închiriate, obținând in acest mod beneficii patrimoniale.

În cadrul perchezițiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 38 telefoane mobile, cartele SIM, 3 tablete, 1 hard disk, sumele de 1700 USD și  7500 lei și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie. În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, prin indisponibilizarea unui autoturism de lux.

La data de 16.05.2019, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B.D., urmând să fie prezentat Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul BOS CONSTANȚA, BCCO Cluj, Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Constanța și cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis și Grupării Mobile de jandarmi Cluj.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” au transmis procurorii DIICOT.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More