Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mascații au descins în Mamaramureș și în alte 11 județe

0 59

perchezitii_cu_mascati_politisti

În această dimineaţă, poliţiştii de la structurile de combatere a criminalităţii organizate desfăşoară o amplă acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări. Sunt efectuate peste 260 de percheziţii, pe raza mai multor judeţe, la membrii mai multor grupări infracţionale specializate în contrabandă cu produse accizabile.

La data de 9 decembrie, poliţiştii de la structurile de combatere a criminalităţii organizate efectuează peste 260 de percheziţii în judeţele Braşov, Maramureş, Iaşi, Neamţ, Suceava, Buzău, Bacău, Galați, Brăila, Suceava, Vaslui și Neamț.

Astfel, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov efectuează perchezitii domiciliare în judeţele Braşov şi Maramureş.

La activităţi participă şi poliţişti de la B.C.C.O. Cluj, S.C.C.O. Maramureş, din cadrul I.P.J. Braşov, precum şi jandarmi şi lucrători de la Direcţiile Regional Vamale Braşov şi Maramureş.

Vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2014, pe raza judeţelor Braşov şi Covasna, s-ar fi constituit un grup infracţional, în scopul introducerii pe teritoriul României ţigarete netimbrate sau cu banderole de marcare, emise de autorităţile din Ucraina şi din Republica Moldova.

Ţigaretele ar fi fost transportate şi depozitate la diferite adrese de pe raza judeţului Braşov, pentru ca mai apoi acestea să fie distribuite, în sistem en-gross sau en-detail, clandestin, către persoane ce ar fi permis accesul unor astfel de produse pe „piaţa neagră”, fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau T.V.A..

În cauză s-a dispus, la data de 5 mai a.c., începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi desfăşoară mai multe percheziţii, în judeţele Iaşi, Neamţ, Suceava şi Buzău pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu produse din tutun.

La activităţi participă şi poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate din Suceava, Prahova, Mureş, Argeş, Vâlcea, Neamţ, Buzău, Bistriţa, Harghita şi Vaslui, precum şi jandarmi.

Din investigaţii, a reieşit faptul că membrii grupării ar fi efectuat, în perioada 2013-2014, operaţiuni ilegale cu produse din tutun, ţigări (pe care le-ar fi introdus ilegal în ţară) şi alte produse accizabile. Prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 2.000.000 de euro.

Activităţile vizează depistarea tuturor persoanelor pe numele cărora au fost emise  mandate de aducere şi identificarea de bunuri cu valoare probantă în cauză.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al Serviciului Român de Informaţii.

În cadrul acțiunilor desfășurate în această dimineață, polițiștii B.C.C.O. Bacău, împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Suceava şi B.C.C.O. Galaţi, cu  sprijinul poliţiștilor din cadrul I.P.J Bacău și Neamţ, I.J.J Suceava şi G.M.J. Bacău, efectuează percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bacău, Suceava, Vaslui şi Neamţ.

Acțiunea vizează destructurarea unei grupări infracţionale specializate în activităţi  specifice contrabandei cu ţigarete de provenienţă extracomunitară (Republica Moldova şi Ucraina).

Prejudiciul creat a fost estimat până în prezent la circa 100.000 de euro, corespunzător a aproximativ 900.000 de ţigarete capturate de la diferiţi membri ai grupării.

Sunt puse în aplicare 17 mandate de aducere.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni  Speciale din cadrul IGPR și DIPI.

Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea mai multor unități teritoriale ale D.I.I.C.O.T..

Poliţia Română continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări şi în perioada următoare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More