Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maşini blocate în trafic, şoferi ce încearcă să fugă şi cantităţi uriaşe de ţigări confiscate – FOTO

0 343

Poliţiştii de Frontieră se confruntă cu un fenomen în creştere în ceea ce priveşte contrabanda. Poliţiştii au confiscat cantităţi enorme de ţigări şi un adolescent de 19 ani a fost reţinut.

La data de 12 noiembrie, în jurul orei 13:00, un echipaj mobil de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș a observat în trafic, pe raza localității de frontieră Berbești, jud. Maramureș, un autoturism marca BMW. Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control mașina, însă şoferul a refuzat să oprească, fapt pentru care poliţiştii au trecut la urmărirea acesteia.

Pe timpul urmăririi a fost solicitat sprijinul unui echipaj din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Ocna Șugatag, mașina în cauză fiind blocată pe o stradă lăturalnică din zonă, iar şoferul fiind de asemenea reținut. Din primele verificări s-a constatat faptul că autoturismul în cauză a fost condus de un tânăr,  în vârstă de 19 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

De asemenea, în autoturism au fost găsite mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediul poliției de frontieră și inventariate, rezultând cantitatea de 4.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană a căror valoare se ridică al suma de 46.800 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În aceeaşi zi, în jurul orei 18:00, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Sarasău a identificat în trafic, pe raza localității de frontieră Câmpulung la Tisa, un autoturism marca Volkswagen Sharan. Nici şoferul acestei maşini nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de către oamenii legii, ci şi-a continuat deplasarea în viteză spre localitatea Sighetu Marmației.

Polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea mașinii, iar la scurt timp aceasta a fost descoperită abandonată pe o stradă lăturalnică de pe raza localității Sarasău. Din primele verificări în autoturism au fost observate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care a fost dus la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor. În mașină au fost descoperite 18 baxuri cu țigări, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.000 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 105.300 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun. De asemenea, autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.980 pachete, în valoare de 23.100 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More