Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mașini și echipamente tehnice noi pentru polițiștii maramureșeni de investigare a fraudelor

0 58

Ziua Politiei Romane la Dej (7)

Poliţiştii de investigare a fraudelor români vor fi înzestrați cu mijloace de transport şi echipamente tehnice noi, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană derulat de Inspectoratul General al Poliției Române.

Beneficiarii sunt Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. şi serviciile de investigare a fraudelor de la inspectoratele de poliţie judeţene din Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați şi Tulcea.

Obiectivul proiectului constă în îmbunătăţirea capacităţii operaţionale a autorităţilor de aplicare a legii de a preveni şi de a combate infracţiunile economice la viitoarea frontieră Schengen.

Pentru dotarea poliţiştilor de investigare a fraudelor, vor fi achiziţionate vehicule, echipamente de vedere pentru noapte, echipamente de supraveghere pe timp de zi, aparatură foto şi video, laptopuri, scannere, module GPS şi o ambarcaţiune.

De asemenea, o delegaţie de poliţişti români specializaţi în investigarea fraudelor se va deplasa în Republica Moldova, pentru o vizită de studiu. Vor fi dezbătute procedurile de lucru cele mai eficiente pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor economice.

Totodată, în cadrul proiectului, vor fi organizate şase seminarii de schimb de bune practici și pregătire la care vor participa, alături de poliţiştii români, poliţişti de la Europol şi din Republica Moldova, precum și polițiști de frontieră și specialiști de la Direcția Generală a Vămilor.

Proiectul a fost depus şi a obţinut finanţare în cadrul Programului RO 21 – „Cooperarea în spaţiul Schengen şi combaterea criminalităţii organizate şi a infracţiunilor transfrontaliere, inclusiv a traficului şi a grupurilor infracţionale itinerante”, finanţat din Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014.

Contractul cu privire la acordarea finanţării nerambursabile pentru proiect a fost semnat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în calitate de Promotor de Program, și Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Operator de Program.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Europol, Inspectoratul General al Poliţiei din Republica Moldova, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Generală a Vămilor.

Durata proiectului este de 18 luni, iar valoarea totală eligibilă maximă a contractului de finanţare este de 800.000 de euro, 680.000 de euro finanţare şi 120.000 de euro cofinanţare.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More