Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Maşinile dobândite prin partaj nu mai sunt exceptate de la plata timbrului de mediu!

0 39

drum trafic masini

Mulţi români au găsit în lege o portiţă ca să scape de timbrul de mediu: făceau partaj pentru autoturismul cumpărat şi astfel, legal, nu mai erau obligaţi să plătească taxa. Cazurile de acest fel s-au înmulţit în ultimele luni, astfel că autorităţile au schimbat legislaţia. De acum, autovehiculele dobândite prin partaj nu mai sunt exceptate de la plată.

Maşinile dobândite în urma partajului erau scutite până acum de la plata timbrului de mediu. La fel ca şi autoturismele moştenite ori cele de epocă sau pentru competiţii sportive. În ultimele luni însă, excepţia prevazută de lege a devenit regulă. Ca urmare, încasările din această taxă riscau să fie sub cele estimate de Guvern.

„S-a creat un mecanism de eludare, iar cetăţenii nu mai plăteau, astfel că s-a schimbat legislaţia, iar acum maşinile dobândite prin partaj nu mai sunt scutite”, a explicat Raluca Heleşteanu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Fondului de Mediu.

Aproape 3.000 de români au apelat la varianta partajului la notar, ca să scape de timbrul de mediu.

„Practic, două persoane cumpărau în comun un autoturism. Înainte de a-l înmatricula, mergeau la notar şi făceau partaj voluntar. Astfel, cel care rămânea cu maşina nu mai era obligat să plătească timbrul de mediu”, a relatat reporterul TVR Roxana Neagu.

tvr.ro

Până la această oră nu se ştie dacă a fost sau nu schimbată într-adevăr legislaţia. Unele voci susţin că doar de la 1 septembrie ar urma să intre în vigoare hotărârea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More