Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Măștile textile nu mai sunt acceptate în școli și facultăți. Până acum au fost bune

1 326

Obligativitatea purtării măștii va fi menținută și în noul an școlar care va începe pe 13 septembrie, dar, spre deosebire de anul școlar precedent, elevii vor trebui să poarte măști medicinale. Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că toate măștile textile vor fi interzise.

„Referitor la măsurile de protecție, se menține obligația purtării măștii în spațiile închise. În spațiile deschise, masca nu este obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, pentru că acolo anticipăm că vor avea loc aglomerări de persoane și că nu se va putea menține corespunzător distanțarea fizică”, a declarat ministrul sănătății.

„Suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și la nivelul universităților și facultăților, trebuie să fie măști de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile”, a completat Ioana Mihăilă.

Noul an școlar va începe pe 13 septembrie, iar oficialii au schimbat măsurile pentru a permite desfășurarea cât mai mult a orelor cu prezență fizică.

Astfel, orele se vor muta în online abia după ce rata de infectare din localitate va depăși pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Mirela Chioariu spune

    Nu se mai poarta măști textile? Doar in baza unei declarații? Unde este fundamentarea legală din cadrul articolului? Apare ministrul actual și face orice fel de declarație dar nu oferă niciun ordin și nicio instrucțiune. Având în vedere că reprezintă o autoritate publică centrală, orice document legislativ trebuie publicat în monitorul oficial, altfel nu are nicio putere.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More