Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Măsuri pentru creșterea natalității în Maramureș. Se va organiza un referendum

0 54

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, propune organizarea unui referendum pentru încurajarea natalității. Mai exact, familiile urmează să primescă 10.000 lei după primul copil, iar la al treilea copil să aibă reduceri la impozite.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a explicat cum va proceda: „Deocamdată este o idee, pentru că trebuie să mă consult și cu restul partidelor, societatea civilă. Dar situația este îngrijorătoare, mai ales în Maramureșul istoric, care este depopulat. Au plecat foarte mulți în străinătate și cred că dacă ar ști că sunt sprijiniți s-ar întoarce în țară.”

Mai mult, acesta explică și ce măsuri are în vedere pentru încurajarea maramureșenilor să facă mai mulți copii: ”Suma, și ne gândim la 10 000 de lei la primul copil, ar primi-o o singură dată, după nașterea copilului. De asemenea, propunem ca la fiecare al treilea copil, familiile să primească o scutire pentru impozitele pe casă, pe mașină, pe teren”.

Acesta a adăugat că ar exista și anumite condiții, legate de faptul că unul dintre părinți ar trebui să lucreze.

Referendumul ar putea avea loc odată cu alegerile locale, spune Zetea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More