Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Măsuri speciale pentru angajați pe timp de caniculă

0 247

canicula

Ministerul Sănătății recomandă tuturor agenților economici să își readapteze programul de lucru în aceste zile cu temperaturi ridicate, astfel încât să protejeze sănătatea angajaților.

Sectoarele de activitate economică vizate sunt cele în care salariații lucrează în aer liber (construcții, agricultură, activități portuare, autostrăzi) sau acolo unde este vorba despre aglomerări sau spații închise așa cum este cazul industriei textile sau a industriei metalurgice, brutării, etc.

Pentru protecția persoanelor încadrate în muncă și ameliorarea condițiilor de muncă, este recomandat ca angajatorii să reducă intensitatea și ritmul activității fizice în zilele cu temperaturi înalte. De asemenea, este bine să asigure ventilația la locurile de muncă și să se permită alternarea efortului dinamic cu cel static, precum și a perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite.

Pentru menținerea stării de sănătate a salariaților, angajatorul are obligația de a asigura apă, câte 2-4 litri/ pers /schimb, de a asigura echipamentul individual de protecție și dușuri.

Angajatorii care nu pot asigura aceste condiții au obligația ca, de comun acord cu reprezentanții sindicatelor, să aplice măsuri vizând reducerea duratei zilei de lucru, eșalonarea pe două perioade a zilei de lucru și, în cazuri speciale, întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuității activității în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More