Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Măsuri speciale în punctele de frontieră pentru fluidizarea traficului

0 57

Pentru evitarea aglomeraţiei de sărbători, Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri speciale pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient, care includ suplimentarea personalului, se arată într-un comunicat.

„Numărul poliţiştilor de frontieră care acţionează zilnic la nivelul întregii frontiere este de peste 3.000 poliţişti de frontieră, urmând a fi suplimentat cu efective de rezervă şi intervenţie. Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt”, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere cu specific rutier si, in total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 53 de benzi de control pe sens. Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie online ce prezintă o medie a timpilor de aşteptare, care sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

În luna decembrie 2015, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4.145.000 de persoane, din care 3.550.000 aparţinând cetăţenilor U.E. Dintre acestea, aproximativ 2.320.000 treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (2.020.000 cetăţeni U.E. şi 300.000 cetăţeni non – U.E.).

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul ţării şi cele aeroportuare. Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară au trecut graniţa, în luna decembrie a anului trecut, peste 1.840.000 persoane. De asemenea, valori ridicate de trafic s-au înregistrat şi prin punctele de trecere aeroportuare, aproximativ 900.000 persoane. Următoarea frontieră din punct de vedere al traficului, în luna decembrie 2015, a fost graniţa româno-moldoveană, cu peste 600.000 treceri persoane.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More