Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Material lemnos confiscat de poliţişti

0 27

autotractor lemne

În 10.12.2013, în jurul orei 19:10, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au oprit în trafic, pe raza comunei Săvădisla, o autospecializată ce transporta material lemnos (buşteni), esenţă fag, fără a putea prezenta documentele de provenienţă a mărfii, respectiv avizul de însoţire, şi fără să fie marcate cu amprenta dispozitivului dreptunghiular prevăzut de normele privind circulaţia materialelor lemnoase.

În urma verificărilor primare efectuate, s-a stabilit că materialul lemnos a fost exploatat din partida aparţinând Asociaţiei Composesorat Hăşdate, de către o societate comercială cu sediul în localitatea Iara.

Ulterior, la faţa locului a sosit administratorul societăţii, care a prezentat documentele de provenienţă a mărfii.

După efectuarea cubajului cantităţii de material lemnos încărcată în autospecializată, s-a constatat că aceasta corespunde cu cea înscrisă în avizul de însoţire, respectiv 16,37 mc.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contraventiilor silvice, art.21, alin.1 lit „i” , pentru „transportul materialului lemnos de la punctul de încărcare fără a fi marcat cu dispozitivul dreptunghiular prevăzut de normele privind circulaţia materialelor lemnoase”, cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.