Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Material lemnos confiscat de poliţişti

0 46

autotractor lemne

În 10.12.2013, în jurul orei 19:10, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au oprit în trafic, pe raza comunei Săvădisla, o autospecializată ce transporta material lemnos (buşteni), esenţă fag, fără a putea prezenta documentele de provenienţă a mărfii, respectiv avizul de însoţire, şi fără să fie marcate cu amprenta dispozitivului dreptunghiular prevăzut de normele privind circulaţia materialelor lemnoase.

În urma verificărilor primare efectuate, s-a stabilit că materialul lemnos a fost exploatat din partida aparţinând Asociaţiei Composesorat Hăşdate, de către o societate comercială cu sediul în localitatea Iara.

Ulterior, la faţa locului a sosit administratorul societăţii, care a prezentat documentele de provenienţă a mărfii.

După efectuarea cubajului cantităţii de material lemnos încărcată în autospecializată, s-a constatat că aceasta corespunde cu cea înscrisă în avizul de însoţire, respectiv 16,37 mc.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contraventiilor silvice, art.21, alin.1 lit „i” , pentru „transportul materialului lemnos de la punctul de încărcare fără a fi marcat cu dispozitivul dreptunghiular prevăzut de normele privind circulaţia materialelor lemnoase”, cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More