Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Material lemnos confiscat de politistii clujeni

0 36

material_lemnos

Cu ocazia acţiunii organizate pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legatură cu recoltarea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au surprins în pădurea Primăriei Ciurila, pe G. VIOREL de 43 ani, G. VALER de 41ani , R. MARIUS de 32 ani, G. MARIUS de 16 ani, toţi din municipiul Cluj-Napoca, care aveau încărcate cu lemne de foc, un număr de 3 atelaje cu tracţiune animală.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că suspecţii au tăiat fără drept mai mulţi arbori de esenţă carpen, fag şi gorun, respectiv cantitatea de 3,5 mc lemn de foc, pe care i-au încărcat în căruţele personale.

Deasemenea, în locul în care au fost surprinşi suspecţii s-a identificat cantitatea de 2,31 mc lemn de foc, reprezentând arbori de esenţă carpen, fag şi gorun.

Cantitatea de 5,81 mc lemn de foc, în valoare de aproximativ 726 lei, reprezentând materialul lemnos găsit în căruţele făptuitorilor, precum şi cel găsit la locul tăierii, a fost indisponibilizat şi predat lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Cluj, iar motofierăstrăul utilizat pentru tăierea lemnului a fost ridicat în vederea confiscării.

În cauză au fost efectuate acte premergătoare, suspecţii fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori din fondul forestier naţional, parte vătămată fiind Ocolul Silvic Cluj.

*În 25.07.2013, cu ocazia acţiunii organizate pe raza de competenţă pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale în legatura cu recoltarea, transportul si comercializarea materialelor lemnoase, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Călăţele l-au depistat pe numitul B. RADU TRAIAN, de 19 ani, din municipiul Oradea, care transporta cu un autovehicul cantitatea de 1,46 m.c. lemn lucru rotund răşinoase, fără documente legale de provenienţă.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos în valoare de 400 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More