Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Material lemnos în valoare de 7.700 lei transportat ilegal

0 225

În cadrul unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea transportului ilegal de material lemnos a fost confiscată o autoutilitară și 11 mc de cherestea.

Poliţiştii Postului de poliţie Dumitra, împreună cu cei ai Biroului Delicte Silvice Bistriţa-Năsăud au organizat şi desfăşurat, la data de 29 mai a.c., o acţiune pentru prevenirea şi combaterea transportului ilegal de material lemnos, pe raza localităţilor Dumitra, Cepari şi Tărpiu.

Cu această ocazie, pe DN 17C, în Dumitra, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, de 54 ani, din Tiha Bîrgăului, care transporta cu o autoutilitară material lemnos.

Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că autoutilitara avea montate două rânduri de plăcuţe de înmatriculare, inspecţia tehnică periodică fiind expirată. De asemenea, cantitatea de material lemnos, respectiv 11 mc de cherestea, în valoare de 7700 de lei, era transportată fără documente legale.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Secţiei 6 au întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Totodată, bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010, a fost dispusă confiscarea materialului lemnos şi imobilizarea autoutilitarei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More