Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Meci de coșmar pentru naționala de handbal la mondiale

0 82

Echipa națională feminină de handbal a României a fost eliminată în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Serbia. După ce a avut meciul în mână în fața Poloniei, România a avut un ultim sfert de oră de coșmar, care a scos-o din cursa pentru sferturile mondialului.

HANDBALL-WORLD-WOMEN-POL-ROU

Fetele lui Tadici au început meciul degajate și au controlat ostilitățile fără să forțeze, iar la pauză România conducea cu 17-13, Cristina Neagu fiind autoarea a 6 goluri.

Repriza a doua a debutat tot cu avantaj pentru tricolore, care s-au distanțat la 5 goluri, însă Polonia a arătat că nu renunță.

În minutul 35 scorul era 20-15 pentru România, care visa deja la meciul din sferturile de finală, fără să să gândească la ce avea să urmeze. După ce au avut calificarea în mână și meciul aproape rezolvat, româncele au căzut brusc pe toate planurile. Apărarea a clacat total, polonezele au recuperat punct cu punct, în timp ce atacul României nu găsea calea spre poartă.

Cu 7 minute înainte de final, Gheorghe Tadici a solicitat time-out, când România avea avantaj de un singur gol (26-25), însă la revenirea în teren tricolorele erau la fel de aeriene. Rupte parcă din alt film, polonezele au luptat cu toate forțele și au măcelărit defensiva noastră, timp în care, în decurs de 11 minute, România nu a marcat nici măcar o dată.

Au făcut-o însă polonezele, care s-au distanțat pe tabelă. Cu ultimele resurse de energie, româncele au încercat să recupereze pe final, Oana Manea și Cristina Neagu reușind să puncteze, dar era prea târziu. Polonia a câștigat cu 31-29 și merge surprinzător în sferturi, în timp ce România se întoarce acasă cu capul plecat.

 Marcatoare:

România – Neagu 10 goluri, Brădeanu 6, Ardean-Elisei 4, Manea 4, Nechita 3, Nechita 1, Buceschi 1

Polonia – Wojtas 9 goluri, Grzyb 7, Kulwinska 6, Kudlacz 4, Niedzwiedz 2, Semeniuk 2, Koniuszaniek 1.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More