Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Meciul România – Finlanda, din preliminariile EURO 2016, se dispută cu porțile închise

0 59

Meciul de fotbal România – Finlanda, programat pe 8 octombrie, la București, pe Arena Națională, în preliminariile EURO 2016, se va disputa cu porțile închise, a decis UEFA în urma incidentelor de la ultimele două jocuri oficiale ale naționalei, cu Ungaria și Grecia, informează site-ul FRF.

Comisia de Disciplină, Etică și Control a UEFA a comunicat sancțiunile primite de FRF, ca urmare a incidentelor din cele două meciuri disputate pe 4, respectiv 7 septembrie, la Budapesta, respectiv București, ambele încheiate 0-0.

În ceea ce privește meciul cu Ungaria, FRF a fost amendată cu 50.000 de euro ca urmare a încălcării prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g și h (tulburări provocate de spectatori — lipsă de respect față de imnul național și lupte între suporteri) din Regulamentul Disciplinar.

După meciul cu Grecia, UEFA a decis sancționarea FRF cu obligativitatea de a disputa cu porțile închise următorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016. În cazul de față, este vorba de partida cu Finlanda, programată pe data de 8 octombrie, la București, pe Arena Națională.

Pentru același meci s-a dispus și o amendă de 60.000 de euro, cele două sancțiuni fiind dictate pentru încălcarea articolelor 14 (comportament rasist) și 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar.

După cum s-a anunțat luna trecută, FRF a fost sancționată de UEFA cu o amendă de 17.000 de euro după incidentele de la meciul din deplasare cu Irlanda de Nord (0-0), ce a avut loc pe 13 iunie.

Disputarea cu porțile închise a meciului cu naționala Finlandei impune respectarea unor reguli stricte de către ambele federații, precizează FRF. Accesul suporterilor ambelor echipe este strict interzis.

Este permis accesul unui număr de 75 de persoane pentru fiecare delegație ambelor naționale. În acest cuantum sunt incluși cei 23 de jucători aflați pe foaia de joc și membrii staff-urilor tehnice.

Este permis accesul jurnaliștilor acreditați, cu condiția ca lista cu numele acestora să fie transmisă la UEFA, cu cel mult 24 de ore înainte de începerea meciului. În acest sens, Federația Română de Fotbal îi invită pe ziariști să respecte cu strictețe regulile procesului de acreditare care a început deja pentru meciul cu Finlanda, așa cum a fost anunțat pe site-ul FRF. După data de 30 septembrie, nu vor mai fi acceptate alte solicitări de acreditare.

Este permis accesul forțelor de ordine și de pază care au misiunea de a asigura securitatea la acest meci.

Este permis accesul personalului administrativ care asigură funcționalitatea elementelor de infrastructură (gen nocturnă, întreținere gazon, etc).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More