Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice, Alexandru Bologa va fi premiat de Consiliul Județean Cluj

0 48

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii în prima şedinţă de consiliu judeţean şi care vizează premierea sportivului Alexandru Bologa, ca urmare a medaliei de bronz obținute de judokanul clujean la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro la sfârșitul săptămânii trecute.

Alexandru Bologa este primul judokan în totalitate nevăzător din România şi primul care s-a calificat la Jocurile Paralimpice. Originar din Cluj, Alexandru este în prezent student la Facultatea de Psihologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” şi, în acelaşi timp, învaţă şi meseria de maseur în cadrul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, instituție de învățământ special aflată sub autoritatea Consiliului Județean. De altfel, Alexandru Bologa este absolvent al acestei prestigioase instituţii de învăţământ special a cărei adresabilitate acoperă mai bine de jumătate dintre județele țării.

Am apreciat ca fiind mai mult decât necesar ca performanţa de excepţie a acestui sportiv clujean să fie recunoscută şi recompensată la adevărata ei valoare. Reuşita acestui cursant al Liceului nostru pentru deficienţi de vedere este una cu adevărat remarcabilă, ambiţia şi determinarea  dovedite consacrându-l drept un adevărat exemplu, el reuşind să demonstreze faptul că, dacă motivaţia este puternică, dizabilitatea nu poate sta în calea performanţei, niciun obstacol nefiind de nedepăşit” a declarat președintele Consiliul Judeţean Cluj, Alin Tișe.

Amintim în acest context faptul că, din delegația României de 12 persoane care participă în aceste zile la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, fac parte mai mulți sportivi clujeni, printre  aceştia numărându-se Dacian Makszin (tenis de masă) și frații Samuel și Naomi Ciorap (înot) – ambii absolvenți ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More