Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Medalie de aur pentru un elev din Dej la Olimpiada națională de istorie – FOTO

0 74

Mihai Herineanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej, a câștigat premiul I și medalia de aur la faza națională a Olimpiadei de istorie, ce a avut loc săptămâna trecută la Oradea.

Între 6-10 aprilie s-a desfășurat la Oradea faza națională a Olimpiadei de istorie, ediția a XXXIX-a. La competiție, lotul județului Cluj, coordonat de domnul inspector Hadrian Arion, a fost reprezentat de către 5 elevi: Pânzariu Răzvan, clasa a VIII a de la Școala ”Elf’’, Cluj- Napoca; Mureșan Patricia, clasa a IX a, de la Liceul Teologic Baptist ”Emanuel’’, Cluj-Napoca ; Cătinaș Darius, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Emil Racoviță’’, Cluj-Napoca ; Blidar Ionuț, clasa a XI-a,de la Colegiul Național ”Mihai Viteazu’’ Turda și Herineanu Teofil-Mihai, clasa a XII-a,de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu’’ Dej.

Lotul județean a fost însoțit de către profesorul Horațiu Moldovan de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu’’, din Dej, în urma rezultatelor , după o aprigă competiție, județul Cluj fiind situat pe locurile fruntașe ale clasamentului.

Astfel, elevul Herineanu Teofil-Mihai, clasa a XII a, a obținut Premiul I și Medalia de aur. Este de remarcat rezultatul de excepție al tânărului dejean, coordonat de către profesorul Horațiu Moldovan, care se află la a treia participare la Olimpiada naționala de istorie, el obținând la prima participare Premiul III, la a doua Premiul Special, iar acum Premiul I, fapt care îl transformă în unul dintre cei mai merituoși elevi pe care școala dejeană l-a format în ultimii ani.

”Acest rezultat continuă tradiția, deja consacrată, ca școala noastră să obțină anual rezultate deosebite la concursurile naționale. Am sprijinit și voi continua să sprijin astfel de acțiuni care fac cinste comunității locale și care demonstrează că prestigiul de care se bucură unitatea noastră de învățământ are la bază fapte concrete, oglindite în premii, diplome și medalii”, a afirmat Axinte Bob, directorul Colegiul Național ”Andrei Mureșanu’’.

Deși a primit oferte de la mai multe facultăți din țară, Herineanu Teofil-Mihai se pare că va opta pentru Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More