Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Media claselor V-VIII a fost eliminată din calculul mediei de admitere la liceu

0 567

Ministerul Educaţiei Sorin Cîmpeanu şi partenerii de dialog social au agreat, în şedinţa de luni Comisiei de Dialog Social, eliminarea mediei claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu începând cu anul şcolar 2022-2023, iar ierarhizarea urmează să fie realizată doar pe baza mediei obţinute la Evaluarea naţională. El a adăugat că, în premieră, elevilor de clasa a V-a le vor fi acordate atât burse sociale, cât şi burse de studiu încă de la începutul anului şcolar 2022-2023.

„În urma reuniunii Comisiei de Dialog Social, au fost agreate, împreună cu partenerii de dialog social, următoarele măsuri ce vor fi aplicate în anul şcolar 2022-2023:

1. În acord cu partenerii de dialog social, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenţilor se va realiza doar pe baza mediei obţinute la evaluarea naţională.

2. Având în vedere ca în anul şcolar 2021-2022 nu au fost perioade de intrerupere a scolii, în ipoteza în care nici în anul școlar 2022-2023 nu vor exista întreruperi, s-a decis, în acord cu partenerii de dialog social, revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei, atât pentru evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cât şi pentru examenul naţional de bacalaureat.

3. În premiera, elevilor de clasa a V-a li se vor acorda atât burse sociale, cât şi burse de studiu încă de la începutul anului şcolar 2022-2023. Bursele sociale si de studiu se vor acorda în condiţiile îndeplinirii criteriilor pentru ambele categorii de burse (inclusiv criteriul privind numărul maxim de 20 absenţe, iar în cazul burselor de studiu – pe baza calificativelor anuale şi obţinerii calificativului anual Foarte Bine în clasa a IV-a). Reamintim faptul că bugetul alocat burselor elevilor (1,032 miliarde lei) a fost suplimentat la ultima rectificare bugetară cu 300 milioane lei pentru anul 2022”, a scris Sorin Cîmpeanu, luni pe Facebook

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More