Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Medic al Centrului Județean Bistrița-Năsăud al M.A.I. trimis în judecată pentru rețete compensate false

0 457

retete compensate

Un medic, comisar de poliție, în cadrul centrului Ministerului de Interne din județul Bistrița-Năsăud, este cercetat de procurorii DNA pentru eliberarea de rețete compensate false.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei FELECAN SANDA-LIANA, la data faptelor comisar de poliție, medic în cadrul Centrului Județean Bistrița-Năsăud al M.A.I., pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu, în formă continuată, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase materiale (43 acte materiale);
– fals intelectual, în formă continuată (43 acte materiale);
– uz de fals (43 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2009 – 2012, la Centrul Medical Județean Bistrița-Năsăud din cadrul M.A.I., FELECAN SANDA-LIANA, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu, a întocmit 43 rețete cu regim special, pentru obținerea de medicamente compensate, pentru sine sau pentru alte persoane, fără să existe solicitări ale persoanelor menționate în rețete, fără ca aceste persoane nominalizate să fi primit rețetele în realitate, fără să fi fost consultate și fără să fi beneficiat de prescripțiile medicamentoase.

De medicamentele compensate prescrise prin inserarea de date neconforme realității (în sensul că persoanele menționate au solicitat și au primit rețetele, în realitate acestea fiind întocmite prin fals intelectual realizat de Felecan Sanda-Liana, urmat de uz de fals materializat prin folosirea rețetelor) inculpata a beneficiat nelegal, cauzând un prejudiciu total de 8.125,56 lei, sumă ce reprezintă și valoarea folosului obținut, în mod fraudulos, pentru sine sau pentru alte persoane.

În cauză, CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE OPSNAJ și CENTRUL MEDICAL JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD au precizat că se constituie părți civile.

În vederea recuperării prejudiciului, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii, în limita sumei de 8.125,56 lei, asupra sumei deținute de inculpată în contul său bancar.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More