Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Medic clujean, acuzat de malpraxis. A fost condamnat și pentru luare de mită

0 255

Un medic primar chirurg de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca este acuzat de malpraxis, după ce i-ar fi pus greșit mâna în ghips unei fetițe de 3 ani. Medicul în cauză are deja două condamnări penale din 2016, pentru dare de mită.

Fetița și-a fracturat mâna în primele zile ale acestui an, după ce ar fi sărit de pe o canapea. Incidentul a avut loc în Tășuleasa, județul Bistrița-Năsăud, iar părinții au dus copilul imediat la spital în Bistrița, unde medicii i-au aplicat un ghips temporar.

Ulterior, fetița a fost transferată la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, deoarece la Bistrița nu era un ortoped pediatru. La Cluj, fetița a fost operată și i s-a pus ghips, fiind chemată la control după 3 săptămâni. Între timp, însă, părinții au efectuat o radiografie și pe cont propriu, neavând încredere în operația medicului clujean.

„După ce am văzut radiografia de după 3 săptămâni, am cerut documentele medicale de la Cluj. Am două radiografii în care se vede foarte clar că unul dintre cele două oase, că a fost fractură dublă, nu e pus în poziție. Și m-am gândit că poate așa se face, poate nu știm noi. Dumnealui a spus că la copiii mici așa se lasă”, a declarat mama fetiței pentru Digi24.

Ulterior, familia a cerut părerea altor medici care le-au spus că fetița va avea nevoie de o nouă operație. Părinții au depus o plângere la Spitalul de Copii Cluj-Napoca și la Colegiul Medicilor.

 “În acest moment, în Spitalul de Copii se desfășoară o anchetă privind soluționarea acestui pacient. Este vorba despre un medic din secția chirurgie pediatrică. Lucrează de mulți ani, are experiență de zeci de ani în domeniul chirurgiei și ortopediei pediatrice. Nu au mai existat plângeri care să se soluționeze cu malpraxis”, a declarat Daniela Drăghici, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca.

În 2016 însă medicul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins în flagrant, de două ori, că a luat mită. A continuat însă să profeseze în același spital unde a comis și infracțiunea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More