Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Medici dejeni acuzați de superficialitate. Un bebeluș a fost trimis acasă din spital, deși avea rujeolă – VIDEO

0 2.880

O femeie din Dej, mama unui bebeluș de 7 luni, vrea să depună plângere la Colegiul Medicilor Cluj și să dea în judecată Spitalul Municipal Dej, după ce, spune ea, medicii din Dej nu i-au tratat corespunzător fetița. Aceasta a fost diagnosticată la Dej cu erupție cutanată și trimisă acasă de la spital, însă ulterior, la Cluj-Napoca, fetița a fost diagnosticată cu rujeolă. Reprezentanții spitalului dejean resping însă acuzațiile.

Mărioara Lăpuște, mama fetiței, a observat pe corpul fiicei sale de 7 luni mai multe pete roșiatice și a luat decizia de a o duce la Spitalul Municipal Dej. Aici, medicii i-au dat femeii asigurări că micuța este în stare bună, iar petele ar apărea din cauza erupției dentare. Deși avea corpul plin de pete roșiatice și bubițe, medicii le-au trimis pe mamă și pe fetiță acasă, cu un tratament minim pentru răceală.

Două zile mai târziu, văzând că starea micuței nu a evoluat spre bine cu tratamentul primit de la spitalul dejean, mama a luat decizia de a consulta medicul de familie. Acesta a trimis-o pe femeie de urgență la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, unde cea mică a avut nevoie de îngrijiri speciale și oxigen, din cauza insuficienței respiratorii.

De la Spitalul de Copii, după confirmarea diagnosticului de rujeolă, mama și micuța de 7 luni au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase. Medicii de aici confirmă că bebelușul era într-o stare precară. Micuța nu putea fi imunizată împotriva rujeolei până la vârsta de 9 luni, arată medicii.

De cealaltă parte, reprezentanții Spitalului Dej se apără și spun că, la momentul prezentării în camera de gardă, fetița de 7 luni nu dădea semne că ar avea rujeolă. Purtătorul de cuvânt al unității medicale, Antonela Nicoară, respinge acuzațiile mamei referitoare la o eventuală superficialitate în actul medical.

După ce va părăsi Spitalul de Boli Infecțioase, mama este decisă să depună plângere la Colegiul Medicilor Cluj și totodată să acționeze Spitalul Dej în judecată. Demersul, susține femeia, este menit să reducă numărul unor situații similare în viitor.  La rândul lor, reprezentanții Spitalului Dej spun că vor face o anchetă internă, iar dacă există suspiciuni de malpraxis se va convoca comisia de specialiști de la Colegiul Medicilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More