Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Medicii români salarii duble față de alte țări est-europene

0 200

După creșterile salariale din 2018 medicii români sunt mult mai bine plătiți decât colegii lor din Ungaria.

„Un medic din Ungaria câştigă în medie echivalentul cuprins între 3.600 de lei şi 9.000 de lei brut lunar în funcţie de vechime şi categorie, ceea ce înseamnă jumătate din venitul care îi revine unui medic din România după creşterile salariale din ultimul an din sistemul de sănătate românesc” anunță Ziarul Financiar.
Calculele acestora se bazează pe datele prezentate de Polak Laszlo, vicepre­şedin­tele Asociaţiei Policlinicilor şi Am­bulatoriilor de Specialitate din Ungaria. El a fost prezent la conferinţa ZF Pharma Summit, unde s-a dezbătut subiectul majo­rării salariilor medicilor din sistemul public. Potrivit acestuia, un medic poate avea un salariu brut lunar cuprins între 255.000 şi 630.000 forinţi.

El a menţionat că şi Ungaria se confruntă cu aceleaşi probleme ca România privind migraţia medicilor în străinătate, iar creşterile salariale din Ungaria au fost în patru etape, începând cu anul 2012. Astfel, cel mai mic salariu pentru un medic din Ungaria este echivalentul a 3.600 de lei brut, iar cel mai mare salariu poate ajunge la 9.000 de lei brut pentru un medic specialist PhD, conform datelor prezentate de Polak Laszlo.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More