Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mediciniștii vor fi implicați în tratarea pacienților Covid. Se pregătește o ordonanță de urgență

0 471

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat ieri că proiectul de ordonanţă de urgenţă referitor la implicarea studenţilor de la facultăţile de medicină în tratarea bolnavilor de COVID este pregătit pentru adoptare.

Ordonanţa este gata pentru adoptare astăzi. Noi, de altfel, în colaborare cu universităţile, am început să creăm listele, deci au început universităţile să creeze listele. În secunda în care este publicată, o să începem să preluăm studenţii care s-au înscris şi să îi repartizăm. (…) Nu am aşteptat adoptarea, ştiind că a fost în primă lectură şi am început deja să ne mobilizăm. Când se publică, sperăm mâine, deja începem să o implementăm, a afirmat Raed Arafat în şedinţa de guvern.

În completare, prim-ministrul i-a transmis că va trebui să existe o comunicare bine gândită cu studenţii care se vor implica în acest program, notează cei de la Agerpres.

Chiar apreciez în mod deosebit această iniţiativă şi, într-un fel, studenţii pot să dea şi ei un exemplu pentru toţi. Oricine poate să facă ceva bun în această bătălie trebuie să intre alături de noi în această bătălie. (…) Să gândiţi foarte bine comunicarea, interacţiunea, modul de implicare a lor, activităţile efective în care se pot implica, astfel încât să avem o implicare a lor cât mai serioasă şi în acelaşi timp să simtă susţinerea şi aprecierea noastră pentru efortul pe care îl fac, a afirmat premierul Orban.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More