Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Medicul Mihai Lucan poate profesa la stat

2 288

Conform unei decizii a Curții de Apel Bucrești, medicul Mihai Lucan poate profesa în spitalele de stat.

Judecătorii Curții de apel București au hotărât că medicul Mihai Lucan poate profesa în spitalele din sistemul de stat. Aceștia l-au plasat pe medicul Lucan sub control judiciar, el fiind obligat să se prezinte săptămânal la secția de poliției. Practic a fost ridicată măsura arestului la domiciliu.

Reamintim că medicul Mihai Lucan este cercetat de către DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane de lei.

Anchetatorii au arătat că un aparat medical performant, utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer, a fost transferat ilegal de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la clinica privată, unde a fost utilizat timp de şase ani.

Potrivit procurorilor, reprezentanţii institutului şi ai clinicii au dispus, în anul 2007, transferul fizic şi fără titlu al acestui aparat din sediul institutului în cel al clinicii private, fără a întocmi niciun fel de contract în acest sens. În perioada 2007 – 2013, atât aparatul utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapia ţesuturilor afectate, precum şi consumabilele aferente achiziţionate din bugetul institutului au fost utilizate exclusiv în beneficiul clinicii private.

Conform DIICOT, o altă modalitate de delapidare a instituţiei medicale de stat a constat în diminuarea cuantumului cheltuielilor reale ocazionate de serviciile de specialitate medicală, pe care le presupunea internarea pre-operatorie şi post-operatorie a pacienţilor asupra cărora au fost efectuate intervenţii chirurgicale în cadrul clinicii medicale private.

De asemenea, o altă modalitate de delapidare a constat în folosirea resurselor financiare, materiale şi umane ale laboratorului de analize din cadrul institutului pentru efectuarea determinărilor anatomo-patologice în beneficiul clinicii aparţinând unei societăţi comerciale.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Dorin spune

    furtul aparatului si a celorlalte…nu se incadreaza direct la furt?? si cum unui hot ordinar i se aplica pedeapsa pe loc , tiranul spitalului de ce nu este bagat la zdup doar pe aceasta cauza si apoi sa se aduca probe pt. celelalte ticalosii ale acestui „doctor” ? ghilimelele sunt pt. ca nu a respectat „Juramantul lui Hipocrat” …multi medici nu au putut evolua din cauza acestui nemernic…Justitia nu-si face treaba!!!

  2. Dorin spune

    mergem iar pe mana lui? popor roman bolnav, aveti mii de euro pt. Lucan? doar nu credeti ca aceasta „javra” dedulcita la mana intinsa se va opri in a va cere „plicul” ? d-lor doctori care il cunoasteti, il acceptati ca si coleg? sa nu aveti curajul sa-l chemati noaptea, desi e bolnavul in stare critica, si el nu PERMITE, sa va atingeti de el, ca e bolnavul lui?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More