Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Medicul șef al Casei de Pensii Maramureș, reținut pentru luare de mită, în urma unui flagrant al DGA

0 129

Medicul Marian Mitre, unul dintre cei trei medici specialiști în Expertiză Medicală Procurorii de la Casa Județeană de Pensii Maramureș, a fost reținut miercuri de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Maramureș, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită.

În urma perchezițiilor care au avut loc la cabinetele de Expertiză Medicală din Sighet și Baia Mare, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au dispus la data de 9 august, 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii M.M. şi M.F., pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal.

În privinţa inculpatului M. M. s-a reţinut că, la data de 1 august 2017 şi respectiv 3 august 2017, a comis un număr de 58 acte materiale de luare de mită, iar referitor la inculpatul M.F. s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru un număr de 113 acte materiale de luare de mită, comise în perioada 18-20 iulie 2017, respectiv 01 august  2017 şi 03 august 2017.

Actele de luare de mită au fost săvârşite în legătură cu atribuţiile de serviciu ale inculpaţilor, în cadrul Cabinetului de expertiză  a capacităţii de muncă Sighetu-Marmaţiei.

La data de 08 august 2017, cei doi inculpaţi au fost reţinuţi, iar prin încheierea penală din data de 09 august 2017, Tribunalul Maramureş a dispus faţă de aceştia măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Medicul Mitre deservea și biroul de expertiză medicală din Sighetu Marmației, după ce, din lipsă de personal, postul de medic de la cabinetul de expertiză medicală din Vișeu de Sus a fost desființat, iar la cabinetul din Sighetu Marmației nu a fost găsit un medic specialist.

Procurorul de caz și polițiștii DGA au percheziționat atât cabinetul din Baia Mare (unde au găsit o sumă de aproximativ 2.000 de lei și diverse produse oferite de pacienți care solicitau rezolvări ale dosarelor de pensionare medicală), cât și pe cel din Sighetu Marmației, unde este vizată și asistenta lui Mitre, Floarea Mestic.

Medicul Mitre a fost reținut pentru 24 de ore, după care procurorul de caz va decide dacă va solicita  instanței emiterea mandatului de arestare pentru 30 de zile. În dosar există deja declarații și probe care îl incriminează pe medicul angajat al Casei Județene de Pensii Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More