Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Memorial RAMONA FABIAN – concurs interjudețean ”Sacfiuț” în memoria îndrăgitei cântărețe de muzică populară

0 326

Ramona Fabian

Asociaţia Culturală „Floare Rară” în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş organizează, în perioada 23-25 iunie, la Târgu-Mureş, prima ediţie a Festivalului – concurs interjudeţean de muzică populară „Sacfiuţ” – Memorial Ramona Fabian.

Pe lângă aducerea unui omagiu solistei de muzică populară Ramona Fabian, concursul are ca scop principal, descoperirea şi promovarea unor tineri interpreţi de muzică populară.

„Scopul manifestării este de a stimula în rândul tinerilor artişti amatori interesul pentru receptarea, păstrarea şi punerea în valoare a creaţiilor muzicale populare, a frumuseţii portului tradiţional românesc. Festivalul îşi propune să contribuie la descoperirea şi promovarea celor mai valoroşi tineri interpreţi de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice, la valorificarea comorilor cântecului şi portului popular românesc şi introducerea sa în circuitul valorilor spirituale. De asemenea, organizatorii îşi asumă şi misiunea apropierii tinerilor de tradiţiile populare, precum şi descoperirea, cultivarea şi promovarea de noi interpreţi de muzică populară românească”, a precizat Camelia Cândea, unul din organizatorii festivalului.

La concurs sunt aşteptaţi să participe adolescenţi şi tineri, interpreţi de muzică populară cu vârsta între 16 şi 25 de ani, iar repertoriul acestora va trebui să cuprindă obligatoriu două cântece.

„Repertoriul concurenţilor trebuie să cuprindă o strofă doină sau o strofă baladă sau o strofă de cântec doinit de maxim trei minute și un cântec de joc cu acompaniament – la alegere putându-se eventual interpreta un cântec din repertoriul solistei Ramona Fabian – de maxim patru minute. Tineri interpreți prezenți în concurs vor mai avea o probă și anume accea de a-și prezentarea în maxim trei minute costumului popular pe care îl poartă. Înscrierile în concurs se fac la adresa de e-mail floare.rara.08@gmail.com până cel târziu în data de 26 mai 2014, iar preselecţia se va desfăşura la Palatul Copiilor din Târgu-Mureş în data de 22 iunie 2014, începând cu ora 10.00”, a mai spus Camelia Cândea.

Vor fi acordate următoarele premii :
Trofeul “Sacfiuț” – 2.000 lei.
Premiul II – 1.000 lei
Premiul III – 700 lei
2 Menţiuni – 400 lei.

Cei care doresc să participe la festival sunt invitați să consulte regulamentul concursului accesând pagina Facebook Memorial Ramona Fabian sau solicitându-l la adresa de e-mail floare.rara.08@gmail.com .

Ramona Fabian a fost o îndrăgită interpretă de muzică populară din zona Transilvaniei, decedată în octombrie 2013, la vârsta de doar 34 de ani, în urma unui cumplit accident rutier petrecut în zona comunei Mihai Viteazu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More