Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mercedes nu face investiții în România din lipsa „infrastructurii feroviare”

0 172

Grupul Daimler a anunțat că deși România este trecută în planul lor de investiții, ei nu vor înainta nici un proiect din cauza lipsei infrastructurii, mai ales ce feroviară.

Cei de la Mercedes au afirmat că pentru a face viitoare investiții în România este nevoie de nevoie de o accelerare a investiţiilor în infrastructură, anunță Ziarul Financiar. Reprezentanții marii companii au transmis că au în calcul România în ceea ce privește procesele de producție însă, în acest moment, țara noastră are nevoie de conexiuni și o mai bună infrastructură feroviară, mai ales că un tren de marfă circulă cu o viteză medie de 15 km/h, cu mult sub viteza medie din Ungaria.

„Întotdeauna luăm în calcul România pentru noi investiţii, dar momentan nu sunt luate decizii. De asemenea, nu excludem ca pe viitor să producem şi altceva aici. În România avem suport din partea autorităţilor şi vedem asta de 15 ani. Desigur, avem nevoie de o infrastructură mai bună, de mai bune conexiuni şi de o mai bună infrastructură feroviară“, a spus Frank Deiss, director de pro­ducţie în cadrul Power­train Mercedes-Benz Cars, citat de cei de la ZF.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More